Szatmári András és Záhonyi Petra Mk-aranya

jan 30, 2021 | Hírek

Az esélyesek nyertek, a hiányzók távollétében. A kard Magyar Kupa szombati fordulójában a férfiaknál az egyéni világbajnok Szatmári András, a nőknél a visszatérő Záhonyi Petra győzött. 

A kard Magyar Kupa aktuális fordulója ezúttal a hiányzókról is szólt. Közrejátszott ebben talán az is, hogy a hét elején a nemzetközi szövetség végre kijelölte, hogy nagy örömünkre Budapesten lesz az utolsó olimpiai kvalifikációs esemény, méghozzá alig több mint egy hónap múlva, minden valószínűség szerint március 11. és 14. között. Így aztán a kisebb-nagyobb sérülések és betegségek mellett az is megtörténhetett, hogy klasszisaink úgy gondolták: látják a jövőt, felesleges lenne a “cél előtt” kockáztatni. Így aztán a tavalyi válogatott kvartettekből a férfiaknál Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, illetve Márton Anna, Pusztai Liza és Katona Renáta, ilyen vagy olyan okok miatt, de kihagyta ezt az állomást. 

A két régi ismerős, Iliász Nikolász (balra) és Szatmári András vívott az aranyért, utóbbi győzött.

A legnagyobb névnek ezek után az egyéni világbajnok Szatmári András számított, aki előtt le a kalappal, vállalta az indulást, és esélyeshez méltóan szerepelve nyerte meg az eseményt. Egyetlen szoros meccsét a negyeddöntőben vívta MTK-s klubtársa, Péch Miklós ellenében (15:13). Az ezüstérmet a korábbi válogatott Iliász Nikolász szerezte meg, a bronz az “új hullámos” Rabb Krisztiánnak és Puy Sebestyénnek jutott. 

Záhonyi Petra (balra) aranyos visszatérése. A döntőben Keszei Kirát győzte le.

A nőknél is mondhatjuk, hogy a távollévők tükrében nagyjából érvényesült a papírforma. Elvégre a dobogóra károm korábbi válogatott, és egy tehetséges fiatal léphetett. Az aranyérmet a hosszú kihagyás után meggyőző vívással visszatérő, még mindig csupán 23 esztendős Záhonyi Petra nyerte a junior Eb-csapataranyérmes Keszei Kira előtt, míg a két bronzérmes Pohl-Mikulik Júlia és László Luca lett.

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 61 induló. Végeredmény: 1. Szatmári András (MTK, edző: Gárdos Gábor), 2. Iliász Nikolász (UTE), 3. Puy Sebestyén (MTK) és Rabb Krisztián (Vasas), 5. Péch Miklós (MTK), 6. Galgóczy Tamás (Vasas), 7. Urbán Tamás (UTE), 8. Noseda Szabolcs (Szigetszentmiklós). A döntőben: Szatmári-Iliász 15:8.

Női kard egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 31 induló. Végeredmény: 1. Záhonyi Petra (Vasas, edző: Kósa Miklós, Szepesi László), 2. Keszei Kira (Honvéd), 3. Pohl-Mikulik Júlia (Honvéd) és László Luca (UTE), 5. Várhelyi Kata (Honvéd), 6. Pápai Zoé (UTE), 7. Beviz Dorottya (Vasas), 8. Battai Sugár (Interfencing Debrecen). A döntőben: Záhonyi-Keszei 15:7. 

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM