Szemes Gergő 64 között a koreai GP-n

máj 13, 2022 | Hírek

Veretlen csoportkört követően jutott a legjobb 64 közé Szemes Gergő a koreai Incshonban rendezett tőr Grand Prix-n. Dósa Daninak ugyanez nem sikerült. Szombaton a női selejtező következik.

Szemes Gergő a jelek szerint továbbra is őrzi remek formáját! 19 éves tőröző tehetségünk az elmúlt időszak legjobb férfi tőr eredményét érte el nemrégiben a plovdivi felnőtt Világkupa-bronzérmével. Nos, Szabó István ferencvárosi tanítványa ettől még messze van, ám ennél jobban nem indulhatott volna számára a koreai Incshonban rendezett tőr Grand Prix. A selejtezőben ugyanis veretlen csoportkört produkált, így közvetlenül a 64-es főtáblára jutott. Nem sikerült ugyanez Dósa Daninak, aki a direkt kieséses szakaszban 15:11-es vereséget szenvedett a koreai Parktól. 

Megszorítani se nagyon tudták Szemes Gergőt a koreai Grand Prix csoportkörében.

A tőr Grand Prix szombaton a nők selejtezőjével folytatódik, a 64-es főtáblákat mindkét szakágban vasárnap rendezik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Incshon, 120 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Dósa Dániel 3/3 (továbbjutott).

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Park (koreai) 11:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Macujama (japán)

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események