Szemes Gergő: egy szép győzelem és egy vereség

nov 12, 2022 | Hírek

Egyetlen tőrözőnk jutott a legjobb 64 közé a szezonnyitó bonni Világkupa-versenyen. A kiemeltként kezdő, 19 éves Szemes Gergő egy értékes győzelem után a 32-ben búcsúzott, jöhet a csapatverseny!

Beszámoltunk honlapunkon a pénteki eseményekről, mely szerint a selejtezőkből egyetlen magyar férfi tőröző sem jutott a 64 közé a nagyon erős mezőnyű, bonni Világkupán. Ugyanakkor hosszú évek után először, kiemeltünk akadt a mezőnyben, méghozzá a junior korú Szemes Gergő, aki többek között Grand Prix-éremmel és felnőtt vb-negyeddöntővel került a rendkívül előkelő társaságba. 

Szemes Gergő 32-ig jutott a bonni Világkupa-versenyen.

Szombaton azt is bizonyította, hogy helye van ott, elvégre a nagyon erős francia csapat egyik tagját, Rogert győzte le 15:12-re a direkt kieséses szakasz első körében. A folytatás ezúttal nem sikerült a Ferencváros tehetségének, a japán válogatott Macujama 15:8-ra jobbnak bizonyult nála, ezzel Gergő a 20. helyen végzett. 

Folytatás Bonnban vasárnap a csapatversennyel, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Bonn, 254 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Roger (francia) 15:12.

A legjobb 16 közé jutásért: Szemes-Macujama (japán) 8:15.

Végeredmény: 1. Macujama Kioszuke (japán), 2. Alessio Foconi (olasz), 3. Enzo Lefort (francia) és Marcus Mepstead (brit), …20. Szemes Gergő, …66. Dósa Dániel, …90. Tóth Gergely, …123. Bagdány Albert, …134. Mihályi Andor, …160. Budaházy Ambrus, …177. Bálint Álmos, …184. Kiss Dániel, …186. Korom Erik. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események