Szemes Gergő főtáblás a Grand Prix-n

márc 26, 2021 | Hírek

A 18 esztendős Szemes Gergő a felnőttek tőr Grand Prix-versenyén jutott a főtáblára Dohában. Ugyanez Dósa Daninak nem sikerült. Szombaton a női selejtezőkkel folytatódik a katari világesemény. 

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Két magyar férfi tőröző vágott neki pénteken a dohai Grand Prix-versenynek, mely egyben olimpiai válogató is. A csoportkör Szemes Gergőnek és Dósa Daninak is jól sikerült, kétség sem férhetett  továbbjutásukhoz, mi több, a kiemeléshez sem sok hiányzott. A folytatásban mindkettejüknek egyetlen asszót kellett nyernie a vasárnapi főtábláért. Ez a Ferencváros 18 esztendős kadet Európa-bajnokának gond nélkül sikerült, a mexikói Cervantest simán verte 15:7-re. Dósa Dani viszont francia riválissal került szembe, és Bibard-ral szemben 15:13-ra sajnos alulmaradt.

Szemes Gergő remek teljesítményt nyújtott a felnőttek között is.

Gergő vasárnap lengyel ellenfelet folytathatja eddig is remek szereplését, míg szombaton öt női tőrözőnk kezdi meg versenyét Katarban. Hajrá, magyarok!

Dósa Daninak nem sikerült a 64 közé jutás.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Doha, 152 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/1 vereség, Szemes Gergő 4/2 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Szemes-Cervantes (mexikói) 15:7, Dósa-Bibard (francia) 13:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Rajski (lengyel).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események