Szemes Gergő nyerte a férfi tőr Mk-t

márc 20, 2022 | Hírek

A junior vb-re készülő Szemes Gergő nyerte a Honvéd vívótermében rendezett férfi tőr Magyarkupát. Az FTC tehetsége mellett Frűhauf Benjámin, Németh András és a kadet Bagdány Albert lett dobogós. 

Dósa Dániel betegsége miatt nem indult a férfi tőr Magyarkupán, egyben U23-as európai körversenyen, így bátran kijelenthető, hogy érvényesült a papírforma… Igaz ez annak ellenére, hogy az aranyérmes Szemes Gergő még junior korú, és éppen főversenyére, a dubai korosztályos világbajnokságra készül. 

Vasárnap viszont a felnőttek között tarolt, legszorosabb asszóját az elődöntőben vívta, ahol 15:9-re verte a kadet korú Bagdány Albertet. Az ezüstérmes Frűhauf Benjámin lett, a másik harmadik pedig Németh András

Eredmények. Férfi tőr egyéni Magyar Kupa, U23-as európai körverseny, Honvéd vívóterem, 66 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Frűhauf Benjámin (Törekvés), 3. Németh András (Honvéd) és Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 5. Eric Huthmann (osztrák), 6. Mihályi Andor (Ludovika), 7. Wolf Ádám (Zalaegerszeg), 8. Skorka Csongor (FTC). A döntőben: Szemes-Frűhauf 15:4.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események