Szilágyi Áron az év férfi sportolója, Decsi András az év edzője

jan 6, 2022 | Hírek

Vívóink és kerekesszékeseink főszereplésével zajlott az “Év sportolója” gála. Szilágyi Áron az év férfi sportolója, Decsi András az év edzője, a kerekesszékes női tőrcsapat az év fogyatékos csapata.

Elegáns, látványos, a magyar sport eredményességéhez méltó gálaműsorral köszöntötték a magyar sport legjobbjait a Magyar Sportújságírók Szövetsége és az M4 Sport által szervezett “Év sportolója” gála a Nemzeti Színházban. 

Vívóink és kerekesszékes klasszisaink főszereplői voltak a rendezvénynek, teljes joggal. A tokiói olimpián és paralimpián ugyanis rendkívül sikeresen szerepeltek a mieink, mindkét eseményen 1-1-1 arany-, ezüst-, illetve bronzérmet szereztek, így okkal remélhettük, hogy a sportújságírók voksolása alapján is a legjobbak között szerepelnek majd. Így is történt!

A kerekesszékes női tőrcsapat az Év fogyatékos csapata.

A sportágunkat érintő kategóriák közül elsőként a kerekesszékes női tőrcsapatot választották meg a fogyatékos csapatok közül a legjobbnak. Tokióban drámai meccsen lett bronzérmes a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású válogatott, és a kvartett nevében Krajnyák Zsuzsa köszönte meg a színpadon az elismerést. 

Decsi András az Év edzője.

Az “Év edzője” kategóriában Decsi András lett a győztes. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron utóbbi két aranyérmében főszerepet vállaló mester, aki egyben az olimpiai bronzérmes kardcsapat vezetőedzője, így nyilatkozott a díj átvételét követően: “Több köszönettel is tartozom. Szilágyi Áronnak és a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású csapatnak, amellyel nagyon sokat dolgoztunk együtt a sikerekért. Szüleimnek is köszönöm a támogatást, édesapám, Decsi István ismertetett meg a sportág alapjaival, ő volt a mesterem, majd az edzői szakma alapjaira is ő tanított meg. Nagy elismerés számomra ez a díj, hajrá, magyar sport, hajrá, magyarok!”

Az év "legje", ezúttal Férfi sportolóként – a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron.

Az esemény vége fel adták át az “Év férfi sportolója” kategóriájának díját. Az első három jelölt közé csak olimpiai bajnok klasszisok kerülhettek, Áron mellett az úszó, Milák Kristóf és a birkózó, Lőrincz Tamás. A voksolás alapján a sporttörténelmet író Szilágyi Áron bizonyult a legjobbnak, aki a vívás történetében először nyert férfi versenyzőként három egyéni olimpiai aranyérmet. Sokadszor is, ezredszer is, százezredszer is gratulálunk, és köszönjük…! Áron így nyilatkozott a díj átvételét követően, melyet az ugyancsak egyéni olimpiai bajnok kardvívó Pézsa Tibortól kapott meg: “Köszönöm mindenkinek, Pézsa Tibornak a kedves szavakat, a sportújságíróknak, hogy másodszor átvehetem ezt a díjat. Köszönöm az edzőmnek, a csapattársaimnak, az egyesületemnek és a szövetségnek. Köszönöm a családomnak és a feleségemnek. Nagyszerű évet zárt a magyar sport, bizonyította ezt ez a gála is.”

Gratulálunk büszkeségeinknek, és ugyancsak gratulálunk a férfi kardcsapatnak és Osváth Richárdnak, akik kategóriájukban a legjobb három között szerepeltek! 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események