Szilágyi Áron: otthonról, Szingapúron át Szöulba

ápr 19, 2023 | Hírek

Háromszoros olimpiai bajnok kardozónk már nem ingázik London és Budapest között. Utazni azonban utazik eleget. Csütörtökön Szingapúrba repül társaival, majd onnan Szöulba, ahol Grand Prix-n indul. 

A napokban több helyütt is olvashattunk arról, hogy Szilágyi Áron hazaköltözött, és a közeljövően apa lesz. A gyermekvállalással kapcsolatosan a háromszoros olimpiai bajnok klasszis családjával egyeztetve úgy döntött: az örömteli tény megerősítésén kívül a médiában nem kíván megnyilvánulni. Előbbit pedig úgy pontosítanánk: felesége hazaköltözött, ezért a Vasas kardozója számára megszűnt az ingázás London és Budapest között. 

Utazás ugyanakkor továbbra is lesz bőven a számára, elvégre ez az élsportolói lét egyik eleme. Csütörtökön például Decsi András válogatott edző vezetésével Szingapúrba repül a férfi kardválogatott nagy része. A “végső simítás”, egy ráhangoló edzőtábor ugyanis ott lesz majd a jövő csütörtök és szombat között zajló, szöuli kard Grand Prix-re, amely egyben az olimpiai kvalifikáció első állomása. Szilágyi Áron az elutazás előtt a következőket nyilatkozta honlapunknak. 

Reméljük, Szöulban is lesz oka az örömre Szilágyi Áronnak.

“Hosszú sorozat kezdődik a számunkra, amelynek a közeljövőben fontos állomásai lesznek. Az nem kérdés, hogy számunkra a párizsi csapatkvalifikáció kiharcolása a feladat, és mivel Szöulban csak egyéni versenyt rendeznek, ez inkább egy tökéletes felvezetésnek tekinthető. Három héttel később, a madridi csapat Világkupán következik majd az első igazán lényeges esemény, addigra kell tökéletesíteni a formát. Szingapúr pedig remek ‘előszobája’ lesz a mostani versenynek, elvégre az edzőm, Decsi András korábban évekig ott dolgozott, bizonyosan minden körülményt ismer majd.”

A formával kapcsolatosan Áron elmondta, hogy – a hivatalos szóhasználatnak megfelelően… – “az időszaknak megfelelő felkészültségi állapotban van”. Sokat edz és vív, most ennek van itt az ideje, ugyanakkor a tréingeken mutatott teljesítményből nem sok mindent lehet lemérni. Azt, minden esetre, feltétlenül jó jelnek tartja, hogy a szezon során két nagy versenyt is sikerült megnyernie. “Csapatban az olimpiai kvalifikáció  kiharcolása a feladat, egyéniben pedig címvédőként állhatok majd pástra a világbajnokságon, úgyhogy bőven akad kihívás. A versenyek rendezésével kapcsolatos bizonytalanságokkal igyekszünk nem foglalkozni, mi úgy készülünk, hogy minden az eredeti terveknek megfelelően alakul majd.

Elhúzódó saroksérülésével kapcsolatosan is kérdeztük Szilágyi Áront, aki elmondta, hogy még mindig nem tökéletes az állapota. A napokban kapott újabb, speciális injekciót a további javulás érdekében. A versenyeken sosem panaszkodott erre, de most végre bízik abban is, hogy hamarosan teljesen panaszmentesen vívhat. 

Sok sikert kívánunk mindehhez, elsőként a szöuli egyéni Grand Prix-hez, melyről honlapunk majd természetesen beszámol. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események