Szilveszter táján 2020-ról és 2021-ről (2. rész)

dec 31, 2020 | Hírek

Nehéz, és furcsa évet zártunk, melyben a benne élők számára sem a sport játszotta a főszerepet. Az év végén arra kértük a honi vívás neves alakjait, hogy értékeljék 2020-at, és beszéljenek 2021-ről.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnökeként büszke volt a vívók fegyelmezettségére a járvány idején.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke 2020-ról: “Azt azért ne feledjük, hogy az óév magyar vívósikerekkel kezdődött! A férfi kardcsapat és a női tőrcsapat kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, ugyanettől egy lépésre van a férfi párbajtőr- és a női kardválogatott. Jelesre szerepelt az utánpótlás is a kadet és junior Európa-bajnokságon. Ami, ezt követte, azt mindenki pontosan tudja. Viszont személy szerint magam, illetve az egész vívótársadalom büszke lehet arra a fegyelemre, amivel ezeket a hosszú és nehéz hónapokat végigcsináltuk.”

2021-ről: “A sporttal kapcsolatos legfontosabb és legjobb hír: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a házigazdák is határozottan letették a voksukat amellett, hogy a nyáron megrendezik az olimpiát! Ezt követően a cél egyértelmű. A szakmának mindent meg kell tennie az eredményes szereplésért. Nekem elnökként, illetve az elnökségnek pedig az a feladata, hogy a kormánytámogatás, illetve az egyéb bevételek minél jobb és célszerűbb felhasználásával minden feltételt biztosítsunk ehhez.”

Siklósi Geri már 2020-ban is 2021-re készült.

Siklósi Gergely, világbajnok párbajtőröző 2020-ról: “A csönd és az elgondolkodás éve volt számomra 2020. A koronavíruson én is túlestem, különösebb tünetek nélkül. Sok minden átértékelődött, gondolom, többen vannak ezzel hozzám hasonlóan… A vívás szempontjából elmondható, hogy a vírus március elejei kitörése után már 2021-en gondolkoztam, a rám váró feladatokon. Azóta a jövő esztendőre készülök testben és lélekben egyaránt.”

2021-ről: “Itt már konkrétak a tervek… Előbb olimpiai kvalifikáció, majd sikeres felkészülés Tokióra, ami akár érmet is eredményezhet. Szerintem még jó néhány hónap eltelik, amíg a vírushelyzet rendeződik, de abban őszintén bízom, hogy az olimpiát már nézők előtt fogják megrendezni.”

Pásztor Flóra és Kreiss Fanni kazanyi öröme az olimpiai kvalifikáció kiharcolásakor.

Pásztor Flóra, az olimpiai kvalifikációt kiharcoló női tőrcsapat egyik vezéregyénisége 2020-ról: “Lehet, hogy furcsa, amit mondani fogok, de én mindig boldogan gondolok majd vissza 2020-ra. A februári olimpiai kvalifikációval ugyanis életem eddigi legnagyobb vívósikerét könyvelhettem el, és nagyon sokat dogoztam mindezért. Persze, a járvány keresztülhúzta a további számításokat, de onnantól kezdve, hogy legalább edzeni újra el tudtunk kezdeni, már könnyebb volt minden.”

2021-ről: “Már nagyon várjuk, hogy nemzetközi versenyeink legyenek, igaz, ez csak a kezdet. Életem eddigi legizgalmasabb és talán legfontosabb nyara vár rám. A Testnevelési Egyetem vívóedzői szakán le szeretnék diplomázni, és következik a tokiói olimpia. Úgyhogy jöhet 2021!”

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM