Szilveszter táján 2020-ról és 2021-ről (2. rész)

dec 31, 2020 | Hírek

Nehéz, és furcsa évet zártunk, melyben a benne élők számára sem a sport játszotta a főszerepet. Az év végén arra kértük a honi vívás neves alakjait, hogy értékeljék 2020-at, és beszéljenek 2021-ről.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnökeként büszke volt a vívók fegyelmezettségére a járvány idején.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke 2020-ról: “Azt azért ne feledjük, hogy az óév magyar vívósikerekkel kezdődött! A férfi kardcsapat és a női tőrcsapat kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, ugyanettől egy lépésre van a férfi párbajtőr- és a női kardválogatott. Jelesre szerepelt az utánpótlás is a kadet és junior Európa-bajnokságon. Ami, ezt követte, azt mindenki pontosan tudja. Viszont személy szerint magam, illetve az egész vívótársadalom büszke lehet arra a fegyelemre, amivel ezeket a hosszú és nehéz hónapokat végigcsináltuk.”

2021-ről: “A sporttal kapcsolatos legfontosabb és legjobb hír: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a házigazdák is határozottan letették a voksukat amellett, hogy a nyáron megrendezik az olimpiát! Ezt követően a cél egyértelmű. A szakmának mindent meg kell tennie az eredményes szereplésért. Nekem elnökként, illetve az elnökségnek pedig az a feladata, hogy a kormánytámogatás, illetve az egyéb bevételek minél jobb és célszerűbb felhasználásával minden feltételt biztosítsunk ehhez.”

Siklósi Geri már 2020-ban is 2021-re készült.

Siklósi Gergely, világbajnok párbajtőröző 2020-ról: “A csönd és az elgondolkodás éve volt számomra 2020. A koronavíruson én is túlestem, különösebb tünetek nélkül. Sok minden átértékelődött, gondolom, többen vannak ezzel hozzám hasonlóan… A vívás szempontjából elmondható, hogy a vírus március elejei kitörése után már 2021-en gondolkoztam, a rám váró feladatokon. Azóta a jövő esztendőre készülök testben és lélekben egyaránt.”

2021-ről: “Itt már konkrétak a tervek… Előbb olimpiai kvalifikáció, majd sikeres felkészülés Tokióra, ami akár érmet is eredményezhet. Szerintem még jó néhány hónap eltelik, amíg a vírushelyzet rendeződik, de abban őszintén bízom, hogy az olimpiát már nézők előtt fogják megrendezni.”

Pásztor Flóra és Kreiss Fanni kazanyi öröme az olimpiai kvalifikáció kiharcolásakor.

Pásztor Flóra, az olimpiai kvalifikációt kiharcoló női tőrcsapat egyik vezéregyénisége 2020-ról: “Lehet, hogy furcsa, amit mondani fogok, de én mindig boldogan gondolok majd vissza 2020-ra. A februári olimpiai kvalifikációval ugyanis életem eddigi legnagyobb vívósikerét könyvelhettem el, és nagyon sokat dogoztam mindezért. Persze, a járvány keresztülhúzta a további számításokat, de onnantól kezdve, hogy legalább edzeni újra el tudtunk kezdeni, már könnyebb volt minden.”

2021-ről: “Már nagyon várjuk, hogy nemzetközi versenyeink legyenek, igaz, ez csak a kezdet. Életem eddigi legizgalmasabb és talán legfontosabb nyara vár rám. A Testnevelési Egyetem vívóedzői szakán le szeretnék diplomázni, és következik a tokiói olimpia. Úgyhogy jöhet 2021!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.