Szűcs Luca bírja a feszített tempót

febr 5, 2022 | Hírek

Lucák napja volt a szombat női kardban. A Magyar Kupa fordulóját Szűcs Luca nyerte László Luca előtt, míg a két bronzérmes Battai Sugár és Beviz Dorottya lett. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Akadtak hiányzók különböző okok miatt a női kardozók Magyarkupáján, egyben hazai válogatóján. Ugyanakkor mostanság ez egyáltalán nem furcsaság, és emeljük kalapunkat azok előtt, akik a fegyvernem rendkívül feszített januári programja ellenére ott voltak az UTE vívótermében. Mi több – érvényesítették a papírformát, amely jelen esetben annyit tett, hogy a dobogón a junior válogatottak osztoztak, László Luca társaságában. Utóbbi az egyik elődöntőben 9:14-ről fordított Battai Sugár ellen, a döntőben viszont az egész nap rendkívül magabiztos Szűcs Lucával szemben 15:7-re alulmaradt. A másik bronzérmet Beviz Dorottya szerezte meg. 

Szűcs Luca idei negyedik versenyét vívta végig, aranyéremmel zárt.

“Rendkívül sűrű lett a január eleje, ez idén már a negyedik versenyem, és volt közben egy szalagavatóm is… Fáradtnak is éreztem magam reggel, úgy voltam vele, hogy ez nem biztos, hogy az én napom lesz. Aztán elhangzott az első ‘kész, rajta!’, és élveztem a vívást, ráadásul nem is ment rosszul. Nagyon várom a folytatást, de most jó lesz egy kis pihenő!” – nyilatkozta Szűcs Luca az aranyérem megszerzését követően. 

Tegyük hozzá, sok pihenője nem lesz. A jövő hétvégén a junioroknak országos bajnokság, majd a hónap végén a korosztályos Európa-bajnokság következik…

Eredmények. Női kard egyéni Magyar Kupa, UTE vívóterem, 28 induló. Végeredmény: 1. Szűcs Luca (BVSC, edző: Bódy István és Bódy Benjámin), 2. László Luca (UTE), 3. Battai Sugár (Debreceni EAC) és Beviz Dorottya (Vasas), 5 Lam Hin Wai (hongkongi), 6. Keszei Kira (Honvéd), 7. Kónya Csenge (Debreceni EAC), 8. Pápai Zoé (UTE). A döntőben: Szűcs-László 15:7.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események