Tatai házidöntő Tatán

jún 6, 2021 | Hírek

Stílusosan tatai házidöntőt rendeztek Tatán, a női párbajtőr Európa-bajnoki válogatón. A győzelmet Kun Anna szerezte meg Büki Lili előtt. Az eseményen nem indult Szász-Kovács Emese és Muhari Eszter.

Két rangos hiányzója akadt a vasárnapi, ugyancsak Tatán, az olimpiai edzőtáborban rendezett női párbajtőr Európa-bajnoki válogatónak. A tokiói pótkvalifikációs versenyről végül lemaradó, még nagyjából másfél hónapig olimpiai címvédőnek számító Szász-Kovács Emese, és a kadet világbajnokként felnőtt válogatott Muhari Eszter maradt távol az eseménytől. Utóbbi pályafutásának folytatása természetesen nem kérdéses, Emeséé viszont igen… Mindenesetre mi nagyon várjuk vissza majd a pástra!

Távollétükben tulajdonképpen elmondható, hogy nagyjából a papírformának megfelelően alakult a válogató. Az egész szezonban idehaza szinte hibátlan, tatai Kun Annát ezúttal sem tudták legyőzni, míg a döntőben a juniorként ugyancsak a felnőtt válogatottat ostromló klubtárs, Büki Lili volt az ellenfél. A házmeccset 15:10-re nyerte Anna, míg a két bronzérmen a perui Calderon és a békéscsabai Dékány Kinga osztozott. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni, Európa-bajnoki válogató, Tata, 79 induló. Végeredmény: 1. Kun Anna (OMS-Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Büki Lili (OMS-Tata), 3. Maria Doig Calderon (perui) és Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), 5. Kis Ágnes (NKESE), 6. Gnám Tamara (Tatabánya), 7. Nagy Blanka (Békessy Debrecen), 8. Mihály Kata (Békessy Debrecen). A döntőben: Kun-Büki 15:10.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM