Tizedik a magyar női tőrcsapat

jan 27, 2019 | Hírek

A tizedik helyen végzett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású magyar női tőrcsapat a St-Maur-i Világkupa-versenyen. A nyolcaddöntőben Németországtól kaptunk ki.

A németek ellen másodjára sem sikerült. Az év elején, a katowicei Világkupa-versenyen a majdani olimpiai kvalifikáció szempontjából egyik legnagyobb riválisunknak tekinthető németekkel került szembe női tőrcsapatunk a nyolcaddöntőben, és ezúttal, a Párizs melletti St-Maur-ban ugyanígy történt. (Az írek elleni, bemelegítésnek nevezhető 45:15-öt követően.) Sajnos, a végeredmény sem változott – a németek nyertek, ám a legutóbbinál is szorosabban alakult a végeredmény, 45:42-re kapott ki a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású válogatott. 

A mieink az elején adtak egy 0:10-es előnyt az ellenfélnek, és eztán, sajnos, végig csak az eredmény után futottunk. Aida vezérletével sikerült is a felzárkózás, ám a fordításra már nem maradt lehetőség. Tokiói szemmel nézve ezzel természetesen még semmi sincs veszve, ám harmadjára már jó lenne elkapni a németeket, hogy a májusban kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalokat ne kezdjék a kelleténél nagyobb előnnyel…

A 9-16. helyért következő folytatásban előbb két “kötelező gyakorlat” következett Nagy-Britannia, illetve Ausztria ellen. Előbbit kicsit csikorogva (42:38), utóbbit olajozottan abszolválta a magyar csapat (45:25). A nap utolsó meccsén, a kilencedik helyért, Kínával került szembe Feczer Viktor vezetőedző kvartettje, és 45:41-es vereséget szenvedett, ezzel tizedikként zárt a csapat. 

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, St-Maur, 23 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Írország 45:15 (Mohamed +12, Pásztor +9, Lupkovics +9).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 42:45 (Mohamed +6, Kreiss +1, Pásztor -10).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 42:38 (Pásztor +9, Lupkovics 0, Mohamed -2, Kreiss -3).

A 9-12. helyért: Magyarország-Ausztria 45:25 (Pásztor +7,Mohamed +7, Kreiss +6).

A 9. helyért: Magyarország-Kína 41:45 (Mohamed +4, Pásztor 0, Kreiss -8).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra).

Férfi tőrcsapat Világkupa, Tokió. Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Egyesült Államok, 3. Korea. 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM