Tizedik a női párbajtőrcsapat

máj 21, 2023 | Hírek

Tizedik helyen végzett a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat a fujairahi Világkupán. Ukrajna ellen egyetlen tuson múlt a nyolc közé kerülés.   

Egyetlen, fránya tuson múlott a felfelé, vagy a lefelé vezető út a fujairahi női párbajtőrcsapat Világkupán, egyben olimpiai kvalifikációs eseményen. Tajpej kötelező legyőzése (45:20) után következett az Ukrajna elleni, nagyon fontos nyolcaddöntő. Az esélyek abszolút megoszlottak, ennek megfelelően alakult az összecsapás. Mindkét fél taktikázott, magyar részről például a meccs közepén volt egy Muhari Eszter-Büki Lili csere-visszacsere, és végig szorosan alakult a meccs. Igaz, a váltásoknál rendre az ukránok vezettek, de sose többel két találatnál. A “kicsik” a mieinknél nagyjából azt tették hozzá, amit várni lehetett, tán a világranglistán kiemelt Eszter vívhatott volna bátrabban, de elmarasztalni senkit sem szabad. 

Az utolsó asszóra két tusos ukrán előnynél, 27:29-nél állt fel Harkova és Kun Anna. Előző napi bronzérmesünk addig jól teljesített, az extra ekkor kellett volna… A magyar klasszis egy perccel a vége előtt egyenlített először, de aztán ismét Harkova adott találatot. Kevesebb mint 8 másodperccel a vége előtt sikerült másodszor az egyenlítés, jöhetett a hirtelen halál. Sajnos, itt Harkova meglepte Annát, így az ukránok örülhettek. Nagyon kevésen múlott az értékes siker, semmi nem veszett el, csak egy fokkal még nehezebb lesz ezek után az olimpiai kvalifikáció…

Ezek után jöhetett a folytatás a 9-16. helyért. A mieinket tulajdonképpen ezért sem érheti szemrehányás, elvégre Japánt 43:32-re, Izraelt 45:34-re győzték le, végül a 9. helyért az olimpiai bajnok észt válogatottól szenvedtek 45:39-es vereséget. Ezzel a tizedik helyen végzett a válogatott, aminél a párizsi kvótához több kell, ám az esély erre igenis megvan!

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, 29 induló, Fujairah. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Tajpej 45:20 (Büki +10, Muhari +9, Kun +6).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 36:37 (Kun +3, Büki 0, Muhari -1, Wimmer -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Japán 43:32 (Kun +5, Wimmer +4, Muhari +2, Büki 0).

A 9-12. helyért: Magyarország-Izrael 45:34 (Muhari +10, Kun +1, Wimmer 0).

A 9. helyért: Magyarország-Észtország 39:45 (Muhari +3, Kun -1, Wimmer -8).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Korea, 3. Lengyelország, …10. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina)

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események