Tizenegyedik a női párbajtőrcsapat

máj 29, 2022 | Hírek

A katowicei párbajtőr Vk-versenyen a tizenegyedik helyen végzett a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású magyar válogatott. A 16 között szoros meccsen kaptunk ki a franciáktól.

A “nagy áttörés” nem sikerült, bíztató jelek azonban akadtak. Gyakorlatilag egy mondatban így foglalható össze a magyar női párbajtőrcsapat katowicei Világkupa-teljesítménye. Igazából sem a csapat, sem a helyzet nem változott. Mostanában a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású kvartettel szerepeltünk többször is ebben a fegyvernemben – már amikor sikerült megrendezni a versenyt… -, az utóbbi időszak haloványabb eredményei okán pedig rendre erős ellenféllel találkoztunk a nyolcaddöntőben, ahol többnyire vereséget szenvedtünk. 

Így történt most is, a változás az, hogy ezúttal már a februárban kinevezett vezetőedzővel, Somfai Péterrel a kispadon. Az a verseny előtt tudott volt, hogy a 16 között Franciaország vagy Hongkong lesz az ellenfél, ám a sorsolással sem volt szerencsénk, az erősebbnek tűnő franciákat kaptuk. A mérkőzésen végig a rivális vezetett, ám Kun Anna vezérletével sikerült versenyben maradni, olyannyira, hogy az utolsó asszóra egyetlen tusos hátránynál kötött be a Muhari Eszti helyett beálló Büki Lili. Fordítani viszont nem sikerült, 45:39-re nyertek a franciák, így maradt az alsóházi folytatás. 

Büki Lili, Kun Anna, Nagy Kinga és Muhari Eszter.

A sosem kellemes 9-16. helyért történő versenyben 2 győzelem és 1 vereség volt a magyar mérleg. Izrael 38:29-es legyőzését követően Ukrajnától egy 45:38-as vereség következett, majd a végére Japánnal szemben egy 45:30-as győzelem. Ez végül a 11. helyet jelentette, a következő állomás az antalyiai Európa-bajnokság lesz. 

Eredmények.
Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, Katowice, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 39:45 (Kun +5, Nagy -1, Büki -5, Muhari -5).

A 9-16. helyért: Magyarország-Izrael 38:29 (Muhari +6, Nagy +2, Kun +1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Ukrajna 38:45 (Nagy +2, Muhari -1, Kun -3, Büki -5).

A 11. helyért: Magyarország-Japán 45:30 (Kun +10, Muhari +6, Nagy 0).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Kína, 3. Egyesült Államok, …11. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események