Tizenegyedik helyezések tőrben

febr 26, 2023 | Hírek

Egyaránt a 11. helyen zárt a magyar férfi (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely) és a női tőrcsapat a kairói Világkupán (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna).

A legfontosabb összecsapást sem a férfiak, sem a nők nem tudták megnyerni a kairói tőrcsapat Világkupán. Az Emírségek (45:7), illetve Chile (45:33) elleni bemelegítést követően jöhettek azok a nyolcaddöntő, amelyek egyikében sem mi számítottunk esélyesnek. Ám ahhoz, hogy sikerüljön a hőn áhított előrelépés a világranglistán az olimpiai kvalifikációs sorozat kezdete előtt, ezeket a meccseket kellene megnyerni. Ezúttal nem sikerült. 

A férfiak léptek hamarabb pástra az egyiptomi fővárosban Hongkong ellenében. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású válogatott nagyjából a meccs feléig tudta tartani a lépést az ázsiaiakkal. A különbséget a két csapat között Tokió egyéni olimpiai bajnoka “okozta”, Cheung Ka Long vezérletével nyert Hongkong 45:34-re. Jöhettek a hölgyek, akiktől a legerősebb összeállításban is komoly siker lett volna a győzelem Németország ellenében, a szombaton megsérülő Pásztor Flóra kiválásával erre még kevesebb esély volt. A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna összeállítású kvartett nagyjából ugyanaddig volt versenyben, amíg a férfiak. A hajrában 45:35-re bizonyultak jobbnak a németek. 

Jöhetett tehát a folytatás a 9-16. helyért, és a fontos “segédpontokért”. Érdekes, hogy ebben a szakaszban is teljesen hasonló utat járt be a két csapat. Győzelem, vereség, győzelem – ez volt a sorminta, és mindez a 11. helyeket eredményezte. Hosszabban mindezt úgy lehetne összefoglalni: amikor a mieink voltak esélyesebbek, összejött a győzelem. Amikor az ellenfél, akkor nem sikerült meglepetést szerezni. 

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Kairó, 26 ország. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Egyesült Arab Emirségek 45:7 (Dósa +13, Szemes +12, Tóth +9, Frűhauf +4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 34:45 (Szemes +2, Dósa -6, Tóth -7).

A 9-16. helyért: Magyarország-Ausztria 45:26 (Szemes +8, Dósa +8, Frűhauf +4, Tóth -1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kína 37:45 (Szemes +7, Dósa -1, Tóth -5, Frűhauf -9).

A 11. helyért: Magyarország-Belgium 45:38 (Tóth +6, Szemes +2, Dósa -1).

Végeredmény: 1. Japán, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …11. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Szemes Gergő, Tóth Gergely).

Női tőrcsapat Világkupa, Kairó, 22 ország. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Chile 45:33 (Kondricz +11, Kreiss +1, Lupkovics 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 35:45 (Kondricz -1, Kreiss -3, Pöltz -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 43:35 (Kreiss +6, Kondricz +6, Pöltz -4).

A 9-12. helyért: Magyarország-Lengyelország 29:45 (Lupkovics -1, Kreiss -2, Pöltz -3, Kondricz -10).

A 11. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:35 (Kondricz +11, Kreiss +7, Lupkovics -8).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Egyesült Államok, 3. Japán, …11. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pöltz Anna).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események