Tizenhetedik a férfi tőrcsapat

jan 16, 2022 | Hírek

Egyetlen mérkőzés jutott a magyar férfi tőrcsapatnak a párizsi Világkupán. A Dósa Dániel, Korom Erik, Nedeljkovic Mateja összeállítású válogatott 45:30-ra kapott ki Spanyolországtól, ezzel 17. lett.

Az egyéni versenyről szóló tudósításunkban már megírtuk, hogy Szirmai Benedek vezetőedző egészen más összeállításban tervezte a párizsi férfi tőrcsapat Világkupát. Az élet azonban közbeszólt. Sérülés és betegségek miatt négy (!) ember is kiesett, és az igazság az, hogy ebben az összeállításban a spanyolok ellen sem volt reális esélyünk. A válogatott mindezt nem cáfolta meg, Dósa Dani minimális plusza édeskevésnek bizonyult, 45:30-ra nyertek az ibériaiak a 16 közé jutásért. Ez pedig azt jelentette, hogy a mieink számára véget ért a Vk, 17. helyen zárt a magyar csapat. 

Nedeljkovic Mateja (balra) mindent megtett a spanyolok ellen, de ez kevésnek bizonyult.

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Párizs, 27 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Spanyolország 30:45 (Dósa +3, Nedeljkovic -8, Korom -10).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …17. Magyarország (Dósa Dániel, Korom Erik, Nedeljkovic Mateja).

Kapcsolódó hírek

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM