Tizenkettedik a női tőrcsapat

dec 12, 2021 | Hírek

Tizenkettedik helyen zárt a Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállítású tőrcsapat a St. Maur-i Vk-n. A nyolcaddöntőben szoros meccsen kaptunk ki 34:32-re a lengyelektől.

Sokáig minden jól alakult a női tőrcsapatok franciaországi Világkupáján, a magyar szempontból tán legfontosabb mérkőzésen, a lengyelek elleni nyolcaddöntőben. Pásztor Flóra hozott egy remek 6:0-át az első körben, az újonc Pöltz Anna önmagához képest nagyszerűen teljesített, öt meccs után, túl a félidőn 21:16-ra is vezettünk. Aztán éppen Flóra ellen jött vissza az ellenfél, és neki nem sikerült a befejezés sem azzal a Walczykkal szemben, akitől egyéniben is vereséget szenvedett. 

Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra és Pöltz Anna.

Ezzel jöhetett a sosem kellemes folytatás a 9-16. helyért, ami ugyancsak nem volt zökkenőmentes. Az Ausztria elleni kötelező győzelem (45:34) után, ugyanis “fájt” a spanyolok elleni vereség (42:45), itt egyedül Kondricz Katát lehetett dicsérni a jegyzőkönyv alapján. Az már a sors fintora, hogy a 11. helyért az önmagukat alulmúló – egyébként, ha nem is ebben az összeállításban, de olimpiai bronzérmes – házigazdákkal, a franciákkal kerültünk szembe, akiktől 45:38-ra kaptunk ki, és ezzel a magyar csapat a 12. helyen végzett.

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, St. Maur, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 32:34 (Pásztor 0, Pöltz 0, Kondricz -2).

A 9-16. helyért: Magyarország-Ausztria 45:34 (Kondricz +7, Mesteri +6, Pásztor +3, Pöltz -5).

A 9-12. helyért: Magyarország-Spanyolország 42:45 (Kondricz +10, Pásztor -6, Pöltz -7).

A 11. helyért: Magyarország-Franciaország 38:45 (Pásztor +1, Pöltz -1, Kondricz -3, Mesteri -4).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Japán, 3. Oroszország, …12. Magyarország (Kondricz Kata, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események