Tizennegyedik a magyar női tőrcsapat

máj 1, 2022 | Hírek

Nem sikerült a tauberbischosfheimi női tőr Világkupa-verseny a Lupkovics Dóra, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállítású magyar csapatnak, amely végül a 14. helyen zárt. 

Kondricz Kata sajnálatos sérülése, és a balszerencsés sorsolás is előrevetítette, hogy nem lesz könnyű dolga a tartalékos, Lupkovics Dóra, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna összeállítású női tőrcsapatnak a tauberbischosfheimi Világkupa-versenyen. A mieink a nyolcaddöntőben az utóbbi időben hiányzó, ám nagyon erős kínai kvartettel kerültek össze a nyolcaddöntőben, és 44:42-es vereséget szenvedtek. Pásztor Flóra az utolsó asszóban jelentős hátrányból járt közel az egyenlítéshez, ám ez végül nem sikerült. 

Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra, Mesteri Viktória, Pöltz Anna

A 9-16. helyért zajló folytatás érdekesen alakult. Az ukránoktól 45:41-re kikaptunk, rossz hír. Majd a következő körben a hazai páston vívó, két hete Vk-aranyat nyerő (!) németeket 45:33-ra legyőztük, jó hír. Végül viszont az osztrákoktól 39:44-es újabb vereséget szenvedtünk, és ezzel a mieink a 14. helyen végeztek. 

Női tőrcsapat Világkupa, Tauberbischofsheim, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína 42:44 (Pásztor +7, Lupkovics -3, Pöltz -6). 

A 9-16. helyért: Magyarország-Ukrajna 41:45 (Pásztor +3, Lupkovics -1, Pöltz -6).

A 13-16. helyért: Magyarország-Németország 45:33 (Pásztor +8, Lupkovics +2, Mesteri +2).

A 13. helyért: Magyarország-Ausztria 39:44 (Pásztor 0, Mesteri -1, Lupkovics -4).

Végeredmény: 1. , 2. , 3. Japán, …14. Magyarország (Lupkovics Dóra, Mesteri Viktória, Pásztor Flóra, Pöltz Anna).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események