Tizenötödik Kairóban a férfi tőrcsapat

febr 27, 2022 | Hírek

Tartalékos, Dósa Dániel és Szemes Gergő nélkül felálló férfi tőrcsapatunk a 15. helyen végzett a kairói Világkupa-versenyen. Frűhauf Benjámin, Maior Mátyás és Németh András alkotta a válogatottat.

Dósa Dani a covid, Szemes Gergő a junior Európa-bajnokság okán nem vehetett részt a férfi tőrözők Világkupa-versenyén, melyet Kairóban rendeztek. Ennek okán a Frűhauf Benjámin, Maior Mátyás, Németh András összeállítású válogatottól feltétlenül dicséretes volt, hogy sikerült a legjobb tizenhat közé jutás. A trió Belgiumot győzte le 45:41-re, Németh András vezérletével. 

A folytatásban nem volt esélyünk a továbblépésre. A világklasszis amerikaiaktól kaptunk ki a nyolcaddöntőben (22:45), majd a 9-16. helyért előbb Kanadától (34:45), majd Hollandiától (33:45) szenvedtünk vereséget.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Kairó, 177 induló. Végeredmény: 1. Anton Borodacsev (orosz), 2. Vlagyiszlav Milnyikov (orosz), 3. Davide Filippi (olasz) és Sikine Takahiro (japán), …71. Frűhauf Benjámin, …78. Németh András, …143. Nedeljkovic Mateja, …146. Maior Mátyás.

Férfi tőrcsapat Világkupa, Kairó, 22 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Belgium 45:41 (Németh +7, Maior 0, Frűhauf -3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 22:45 (Maior -4, Frűhauf -9, Németh -10).

A 9-16. helyért: Magyarország-Kanada 34:45 (Frűhauf 0, Németh -1, Maior -10).

A 13-16. helyért: Magyarország-Hollandia 33:45 (Frűhauf +1, Maior -5, Németh -8).

A 15. helyért: Magyarország mérkőzés nélkül

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …15. Magyarország (Frűhauf Benjámin, Maior Mátyás, Németh András). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események