Tízes, de nem telitalálat

márc 10, 2019 | Hírek

Tizedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott az athéni női kardcsapat Világkupán. A mieink a nyolcaddöntőben Japántól szenvedtek vereséget.

Pusztai Liza nagyszerű bronzérme után a csapatverseny már nem sikerült annyira a magyar női kardválogatottnak az athéni Világkupa-viadalon. A Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott az első összecsapását elvesztette, és ezzel nem jutott a legjobb nyolc közé. 

A nyolcaddöntős ellenfél Japán válogatottja volt, amely kellemetlennek nevezhető, ám világverőnek azért korántsem. A mieink közül viszont ezúttal senkinek sem ment igazán. Ez számszerűsítve annyit tesz, hogy egyetlen vívónk sem ért el pozitív mérleget, és a matematika törvényei alapján így elkerülhetetlen volt a vereség… Igazából nem vágott neki lehetetlen pozícióból a fáradt Liza, majd Panka a hajrának, ám akad olyan nap, hogy nem megy igazán – ez a vasárnap ilyen volt… 

Katona Renáta, Márton Anna, László Luca és Pusztai Liza.

A vége így egy 45:42-es vereség lett, és következhetett a sosem kellemes folytatás a 9-16. helyért. Dicséret érte, itt magabiztosan érvényesítette a papírformát fiatal csapatunk. Előbb Törökországot 45:29-re, majd Venezuelát 45:30-ra győzték le magyarok. Végül Ukrajna következett, a világranglistát vezető Harlan vezérletével, és nyilván egyik fél sem ugrált páros lábon örömében, hogy a két csapat a 9. helyért mérkőzik. A nap utolsó összecsapása az ukránoknak sikerült jobban, világbajnokuk vezérletével 45:35-re nyertek. 

A magyar válogatott ezzel a tizedik helyen zárt, két hét múlva, St. Niklas-ban máris lehet javítani!

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Athén, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 42:45 (Márton 0, Pusztai -1, Katona -2).

A 9-16. helyért: Magyarország-Törökország 45:29 (Pusztai +7, Márton +5, Katona +4).

A 9-12. helyért: Magyarország-Venezuela 45:30 (Katona +7, Márton +5, László +3).

A 9. helyért: Magyarország-Ukrajna 39:45 (Márton 0, Katona -3, Pusztai -3).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események