Tóth Gergő értékes nyolcaddöntője

jan 18, 2020 | Hírek

A rendkívül erős Aix-en-Provance-i junior férfi tőr Világkupa-versenyen a nyolcaddöntőbe jutott Tóth Gergely. A Törekvés tehetsége jól teljesített, és értékes a kadet korú Horváth Soma 32-be jutása is

A szezon egyik legerősebb junior férfi tőr Világkupa-versenyét hagyományosan a dél-franciaországi Aix-en-Provance-ban rendezik. Így volt ez idén is, hét magyar volt ott a 196 indulós mezőnyben. A csoportkörből hatan jutottak tovább, a kadet korú Szemes Gergő kimagasló indexszel. 

A direkt kiesése táblán legjobban Tóth Gergely szerepelt. A Törekvés tehetsége, Gátai Róbert tanítványa a főtáblán francia, amerikai és orosz ellenfeleket győzött le a legjobb 16-ig, és ez mindenképpen nagyon értékes teljesítmény! A nyolcaddöntőben a korosztály egyik legjobbja, az orosz Anton Borodacsev győzte le Tóthot 15:9-re, a 11. hely értékes produktum. Mint ahogy annak tekinthető Horváth Soma eredménye is, aki kadetként jutott a 32-be, és a 64-be jutásért a ferencvárosi fiatal az egyik legjobb franciát, Seytort verte 15:10-re. Ejtsünk még szót Szemes Gergőről is, aki a 64-ben az amerikai Olivarestől szenvedett 15:11-es vereséget, a legyőző édesanyja a korábbi magyar válogatott kerettag, Panyi Mária…

Aix-en-Provance-ban vasárnap a csapatversenyt rendezik.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Aix-en-Provence, 196  induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő 6 győzelem/0 vereség, Tóth Gergely 5/1, Maior Mátyás 4/1, Mihályi Andor 3/3, Nedeljkovic Mateja 3/3, Horváth Soma 2/4 (továbbjutottak), Zsigmond Dániel 1/5 (kiesett).  

A legjobb 128 közé jutásért: Horváth-Skali (ukrán) 15:5. 

A legjobb 64 közé jutásért: Maior-Daniel (amerikai) 15:11, Tóth-Robin (francia) 15:11, Horváth-Seytor (francia) 15:10, Szemes-Wilson (brit) 15:5, Nedeljkovic-Stella (olasz) 8:15, Mihályi-Löhr (német) 11:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Horváth-Tkacs (ukrán) 15:11, Tóth-Louie (amerikai) 15:14, Maior-Danilicsev (orosz) 11:15, Szemes-Olivares (amerikai) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Tóth-Sersztnyev (orosz) 15:9, Horváth-Danilicsev (orosz) 10:15.

Nyolcaddöntő: Tóth-A. Borodacsev (orosz) 9:15.

Végeredmény: 1. Mohamed Hamza (egyiptomi), 2. Rafael Savin (francia), 3. Vlagyiszlav Milnyikov (orosz) és Armand Spichiger (francia), …11. Tóth Gergely, …32. Horváth Soma, 33. Szemes Gergő, …40. Maior Mátyás, …108. Mihályi Andor, …110. Nedelkovic Mateja, …161. Zsigmond Dániel. 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Negyedik és ötödik hely szombatra

Az elmúlt két nap éremesője után a női kardcsapat negyedik, és a férfi párbajtőrcsapat ötödik helyével folytatódott Bázelban az Európa-bajnokság.

Bravúros ezüstérmek Bázelből

Két “meglepetéscsapatunk”, a női párbajtőr és a férfi tőr – utóbbi 21 év után is nagyszerű ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon. Gratulálunk!

Nagyszerű nap: két ezüst, egy bronz

Pusztai Liza és Siklósi Gergely ezüst-, Andrásfi Tibor bronzérmet nyert a bázeli Európa-bajnokságon. Gratulálunk a vívóknak és az edzőknek!

Átadták a Fair play-díjakat

A MOB Fair Play Bizottságának díjátadó gáláján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen díjazták Téglási György, a válogatott orvosát és Szepesi László vívóedzőt.

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Élő eredmények

Közelgő események