Továbbra is Csampa Zsolt a szövetség elnöke

júl 18, 2020 | Hírek

Újabb négy évre Csampa Zsolt lett az MVSZ elnöke. A közgyűlésen a kihívó Szabó Bencével szemben 93:51-es szavazati aránnyal választották meg Csampa Zsoltot, aki 2012 óta a sportág első embere.

Csampa Zsolt elnök nyitotta meg a közgyűlést, majd egyperces gyászszünetet kért a vívócsalád tavalyi közgyűlés óta elhunyt tagjainak emlékére – Marót Péter, Kausz István, Gyuricza József, Hajtmann János, Vida János, Nedeczky György. Ezt követően gratulált az esztendő díjazottjainak, a Héraklész díjat elnyerő junior világbajnok férfi párbajtőr-, illetve női kardcsapatnak; a vb-döntő utáni nyilatkozatáért Fair Play-díjat kapó férfi kardcsapatnak; az Ezüst Delfin díjat nyerő Mind of Magic kisfilm készítőinek; valamint a Príma Primissima díjra jelölt Kamuti Jenőnek

Tamás Henriette főtitkár és Csampa Zsolt, a háttérben Kamuti Jenő a főasztalnál.

A 151 küldöttből 144 jelent meg a közgyűlésen, ezzel az határozatképes lett. A tisztújítás előtt a rendes közgyűlés napirendi pontjait – szakmai beszámoló, pénzügyi beszámoló, számviteli mérleg, ellenőrző bizottság, 2020-as költségvetés – hallgatta végig és fogadta el a tagság.

Munkában a közgyűlés.

Fél órás szünetet követően kezdődött a tisztújítás. Ennek levezetésére Schmidt Gábort, a MOB alelnökét, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökét kérte fel a közgyűlés. A négy alelnöki posztra egy-egy jelölés érkezett, úgyhogy annak csak elméleti jelentősége maradt, hogy megválasszák általános alelnöknek Kamuti Jenőt, társadalmi kapcsolatokért felelős alelnöknek Nagy Tímeát, szakmai alelnöknek Somlai Bélát, illetve gazdasági alelnöknek Török Ottót. A budapesti szövetség Varga Zsoltot, a vidéki tagság Galli Zsoltot delegálta az elnökségbe. 

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség harmadszor megválasztott elnöke.

Az elnöki posztra – miként arról korábban beszámoltunk – Csampa Zsolt és Szabó Bence fogadta el a jelölést. Az alfabetikus sorrendnek megfelelően először a regnáló elnök, Csampa Zsolt, majd a kétszeres olimpiai bajnok kardozó, Szabó Bence mondta el beszédét. Ezt követte a szavazás, melynek eredményeképpen Csampa Zsoltot 93:51-es szavazati aránnyal választották meg elnöknek. A régi-új első ember ezzel újabb négy évig folytathatja 2012-ben megkezdett munkáját, gratulálunk! 

Csampa Zsolt és Szabó Bence kézfogása, az "eredményhirdetés" után.

Csampa Zsolt és Szabó Bence kézfogását követően az újonnan megválasztott elnök megköszönte a tagságnak a bizalmat, majd hozzátette: “Mindenki előtt nyitva áll az ajtóm, továbbra is közösen szeretnék dolgozni mindenkivel. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyar vívás!” Ezt követően az új elnökség megszavazása maradt hátra. A fentebb már említett alelnökök, illetve regionális tagok mellett Gémesi Csaba, Dani Gyöngyi, Grósz Andor, Imre Géza, László Dezső, Lontay Balázs, Prosits Attila, Serra György és Vitályos Eszter került az elnökségbe.

A Magyar Vívó Szövetség újonnan megválasztott elnöksége.

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM