Túl az utolsó, közös edzésen

júl 19, 2023 | Hírek

Megtartotta a milánói világbajnokság előtti utolsó, sajtónyilvános edzését a magyar vívóválogatott. Az eseményen ott volt Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

Egyáltalán nem csak a “kirakatnak” szólt a magyar vívóválogatott utolsó, közös edzése a július 21-én kezdődő, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt. Két kardozónk, Gémesi Csanád és Szatmári András például még fél 12-kor is vérre menő, 15-ös asszót vívott a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok kistermében, de valamennyi fegyvernemben komolyan zajlott a munka, annak ellenére, hogy csütörtökön hajnali hatkor már a repülőtéren találkoznak az első utazók, a férfi kardozók és a női párbajtőrözők. A férfi tőrözők “hivatalosan maradtak távol”, mivel még szerdán is Salzburgban edzőtáboroznak – ennek köszönhetően halasztódott Milánóra a közös csapatfotó. 

Szilágyi Áron jókedvűen adta a világbajnokság előtti utolsó nyilatkozatokat.

Mindeközben folyt a tréning, és ezzel párhuzamosan zajlott az edzés sajtónyilvános része. Örömünkre számos kolléga készítette a fényképeket, gyártotta az interjúkat. Az azért nem volt meglepő, hogy legtöbben Szilágyi Áronra, Siklósi Gergelyre és a világbajnok női kardcsapat tagjaira voltak kíváncsiak. 

Háromszoros olimpiai bajnokunk természetesen “vérbeli profi” módjára tette ezen a téren is a dolgát, de a nála majd tíz esztendővel fiatalabb Siklósi Geriről is ugyanez elmondható. A világbajnoki címvédő, klasszis kardozó a kötelező interjúk után cinkos mosollyal csak annyit mondott: “Remélem, a világbajnokság után is legalább ennyien lesznek majd kíváncsiak rám…”

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Csampa Zsolt MVSZ-elnök is ott járt a sajtónyilvános edzésen.

Ott volt az eseményen a “felső vezetés” is, mintegy elbúcsúztatva a versenyzőket. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta, hogy ő és kollégái úgy gondolják, hogy mindez nem csupán formalitás. Jár a tisztelet az edzéseket végigdolgozó, a világeseményekre legjobb tudásuk szerint felkészülő versenyzőknek, az a minimum, hogy ez úton is sok sikert kívánjanak a sportolóknak. 

Fegyvernemek közötti csevej Nagy Dávid és Gémesi Csanád előadásában.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke természetesen az olaszországi helyszínen ott lesz majd, de megérkezett az edzésre is, majd a televízió kamerái előtt így nyilatkozott az olimpiai kvalifikációval kapcsolatosan. “Természetesen a cél az olimpiai kvóta. Most azonban csak a világbajnokságra koncentrálunk. Előbb az egyéni, majd a csapatversenyekre. Minden egyébről majd utána érdemes beszélni.” – nyilatkozta többek között az elnök. 

Munka, munka és munka – a párbajtőr csak ilyen.

Az edzés végén megtörténtek a fotózások is az új felszerelésekben, úgyhogy, elmondható: mindenki egészséges, minden és mindenki készen áll a világbajnokságra. A következő fejezet már Milánóban íródik. 

Sok sikert kívánunk, hajrá, magyarok!

A legnagyobbról elnevezett Gerevich Aladár csarnoktól búcsúznak a jelenkor legnagyobb kardozói.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események