Újabb aranyérmes értékelések

márc 2, 2019 | Hírek

Koch Máté, és mestere, Halla Péter értékeli küldöttségünk ötödik, a juniorok második aranyérmét a foggiai Európa-bajnokságon. Akad róla mit beszélni, nagyszerű versenyt nyert meg a magyar tehetség…

Koch Máté és Halla Péter nagyot alkotott Foggiában.

Koch Máté: “Nem is tudom, hová helyezzem ezt az aranyérmet… Amikor a heidenheimi felnőtt Világkupán klasszisokat legyőzve lettem harmadik, akkor azt gondoltam: ez a csúcs. Aztán amikor tavaly csapatban lettünk junior világbajnokok, az jelentett hihetetlenül sokat. Most junior egyéni Európa-bajnok lettem, ez is csodálatos érzés. Ráadásul ez most azzal párosul, hogy úgy gondolom, egész nap nagyon jól ment a vívás. Természetesen a Dávid és a Di Veroli elleni asszóm volt a legnehezebb, de úgy érzem, azokat is sikerült végig kézben tartanom. Sok feladat áll még előttem a szezonban, ezt most kipipáltam, nagyon boldog vagyok.”

Érthető a büszke mosoly: Koch Máté aranyérmes!

Halla Péter, aki Máté, a hetedik helyen végzett Bende Bence, és Nagy Dávid mestere: “Ilyen az élet, nagyon sajnálom, hogy Dávid és Máté már a nyolcaddöntőben összekerült. Messziről úgy tűnt, remek asszót vívtak… Szeretnék Bencének is gratulálni, hetedik helyezése szép siker, és nagyon közel volt az éremszerzéshez. Máté pedig elképesztően jól vívott… Sokszor ért már el kiugró eredményt, ám fontos versenyt, ilyen szerepléssel megnyerni nagyon komoly teljesítmény. Büszke vagyok a fiúkra, remélem, a csapatverseny is sikerül majd.”

A döntő után a három csapattárs repítette Mátét a levegőbe.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események