Újabb vívóterem-avató: Metropolis!

jún 10, 2021 | Hírek

A sportágfejlesztési program újabb eredményeként ismét vívótermet avathattunk csütörtök délelőtt. A Metropolis vívószakosztálya Békásmegyeren új, Fuchs Jenőről elnevezett terembe költözött.

A kerületi önkormányzat segítségével jutott az ingatlanhoz, és a kormány sportágfejlesztési programjának köszönhetően építette meg hatpástos vívótermét Óbuda-Békésmegyer ötesztendős szakosztálya, a Metropolis. A csütörtöki avatóünnepségen Fodor Kende, korábbi világbajnoki ezüstérmes kardozó, a Metropolis elnöke és edzője köszöntötte a vendégeket, akik között ott volt Fráter György, a terem névadójának, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőnek az unokája. A családról megtudtuk, hogy a korábbi klasszis további két unokája külföldön él, és próbálja őrizni a sok szempontból elfeledett, első magyar vívó olimpiai bajnok emlékét. Ebben most nagyot segített a Metropolis, amely Fuchs Jenőről nevezte el vívótermét. 

Fráter György (balra) családjával, a nagyapjáról, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőről elnevezett Metropolis-teremavatón.

Az eseményen Fodor Kende köszöntőjét követően beszedett mondott Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Fábián László, a MOB sportigazgatója, valamint a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Tamás Henriette főtitkár. 

Metropolis-szalagátvágó: Kiss László, Tamás Henriette, Fráter György, Fodor Kende és Fábián László.

A “családi hagyományoknak” megfelelően (a vezetőedző Csaba Edina, ugyancsak világbajnoki ezüstérmes kardozó) a kard fegyvernemre épül a fiatal szakosztály, amely egy korosztályos csapatbajnoki nyolcadik helyezéssel már le is tette a névjegyét a vívósportban – adott a lehetőség a továbbfejlődésre. A Metropolis korábban együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Honvéddal, amelynek megfelelően szükség esetén a szakmai továbblépést az “anyaklub” segíti majd. 

Az MVSZ nevében Tamás Henriette főtitkár mondott köszöntőt a teremavatón.

A Magyar Vívó Szövetség nevében sok sikert kívánunk a Metropolisnak új otthonához!

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM