Újabb vívóterem-avató: Metropolis!

jún 10, 2021 | Hírek

A sportágfejlesztési program újabb eredményeként ismét vívótermet avathattunk csütörtök délelőtt. A Metropolis vívószakosztálya Békásmegyeren új, Fuchs Jenőről elnevezett terembe költözött.

A kerületi önkormányzat segítségével jutott az ingatlanhoz, és a kormány sportágfejlesztési programjának köszönhetően építette meg hatpástos vívótermét Óbuda-Békésmegyer ötesztendős szakosztálya, a Metropolis. A csütörtöki avatóünnepségen Fodor Kende, korábbi világbajnoki ezüstérmes kardozó, a Metropolis elnöke és edzője köszöntötte a vendégeket, akik között ott volt Fráter György, a terem névadójának, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőnek az unokája. A családról megtudtuk, hogy a korábbi klasszis további két unokája külföldön él, és próbálja őrizni a sok szempontból elfeledett, első magyar vívó olimpiai bajnok emlékét. Ebben most nagyot segített a Metropolis, amely Fuchs Jenőről nevezte el vívótermét. 

Fráter György (balra) családjával, a nagyapjáról, a négyszeres olimpiai bajnok Fuchs Jenőről elnevezett Metropolis-teremavatón.

Az eseményen Fodor Kende köszöntőjét követően beszedett mondott Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Fábián László, a MOB sportigazgatója, valamint a Magyar Vívó Szövetség képviseletében Tamás Henriette főtitkár. 

Metropolis-szalagátvágó: Kiss László, Tamás Henriette, Fráter György, Fodor Kende és Fábián László.

A “családi hagyományoknak” megfelelően (a vezetőedző Csaba Edina, ugyancsak világbajnoki ezüstérmes kardozó) a kard fegyvernemre épül a fiatal szakosztály, amely egy korosztályos csapatbajnoki nyolcadik helyezéssel már le is tette a névjegyét a vívósportban – adott a lehetőség a továbbfejlődésre. A Metropolis korábban együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Honvéddal, amelynek megfelelően szükség esetén a szakmai továbblépést az “anyaklub” segíti majd. 

Az MVSZ nevében Tamás Henriette főtitkár mondott köszöntőt a teremavatón.

A Magyar Vívó Szövetség nevében sok sikert kívánunk a Metropolisnak új otthonához!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.