Valóban a korosztályos Eb-szereplés a tét!

febr 3, 2022 | Hírek

Felszállt a füst: megérkezett az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokság versenykiírása, így két év után újra indulhatnak a mieink korosztályos világversenyeken. Hétvégén a csapatba kerülés is a tét

Mindenféle pletyka keringett, miközben semmiféle hivatalos megerősítés nem érkezett arról, hogy mi lesz majd a február 26. és március 7. közé kiírt, újvidéki kadet és junior Európa-bajnokság sorsa. Érkeztek hírek arról is, hogy lemondják a helyiek az eseményt, arról is, hogy csak a junior korosztálynak rendeznek versenyeket. Biztosat senki sem tudott állítani, holott Boczkó Gábor szövetségi kapitány az európai szövetség végrehajtó bizottságának tagjaként ugyancsak megpróbált hivatalos információkat szerezni, hiába. 

Kicsit ütött, kicsit kopott, de legalább versenyt rendeznek benne… Az újvidéki Spensben kezdődik három hét múlva a kadet és junior Európa-bajnokság.

Ráadásul az ötödik hullám szerbiai felerősödése miatt, no meg azért, mert más esetben már az év legelején megérkezik a hasonló versenykiírás, okkal kezdtek el aggódni az érintettek. Igen, aggódni. Mert bizonyosan akadnak, akik úgy vélik, hogy ezekben az időkben nem kellene minden áron versenyezni, ám a sportvilág – miként a világ is – halad tovább a nehéz körülmények ellenére. Márpedig kadet és junior legjobbjainknak szinte napra pontosan két évet kell várniuk arra, hogy világversenyen ismét pástra léphessenek! Már aki nem váltott korosztályt a járvány esztendei alatt…

Úgyhogy nagy kő esett le a hét elején a versenyzők és az edzők szívéről – igen, lesz Európa-bajnokság! A tervezett időpontban, a tervezett helyszínen – legalábbis nagyon úgy tűnik… Ezért aztán a hét végi korosztályos versenyeknek kétszeres jelentőségük lesz. Egyfelől, végre bizonyos, hogy van mire válogatni. Másfelől a válogatási időszak végén járunk, elvégre három hét múlva kezdődik az Eb, így az utolsó esélyeket kapják több fegyvernemben is a fiatalok a válogatottság kiharcolására. 

A hétvégi programot ezen a “szemüvegen” keresztül kell figyelni, amikor is junior férfi párbajőrzőink Belgrádban, junior férfi kardozóink Plovdivban szerepelnek Világkupán, a kadet női tőrözők pedig Poznanban vívnak európai körversenyt. Felnőtt korosztályban női kardban rendeznek idehaza Magyarkupa-fordulót, egyben válogatót szombaton, az UTE vívótermében. 

Valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események