Véget ért a veterán Eb

máj 22, 2023 | Hírek

Befejeződött a veterán Európa-bajnokság a franciaországi Thionville-ben. A magyar küldöttség 2 arany- és 2 ezüstéremmel fejezte be a versenysorozatot. Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

Véget ért a veterán Európa-bajnokság, az utolsó két versenynapon nem született újabb magyar érem, így a küldöttség 2 arany- (Csák Attila, Imreh László) és 2 ezüstéremmel (Czeglédy Edina, Nagy László) zárt. 

Korosztályában az "Év vívója" címet vehette át Gerzanics Márk (középen) és Hoffmann Ibolya (jobbra).

Ha újabb medált nem is nyertek a hét végén a mieink, de számos értékes helyezést szereztek. Pásztor Attila a 138 induló közül 8. lett a párbajtőr V1 kategóriában. A zárónapon pedig hárman is az 5. helyen végeztek: Hoffmann Ibolya (párbajtőr V4), Gerzanics Márk (tőr V1) és Takácsy László (kard V3). Az “Év vívója” díjat korosztályában két magyar vívó is átvehette: Hoffmann Ibolya (párbajtőr V4) es Gerzanics Márk (tőr V1).

A részletes végeredmények itt találhatók meg: https://engarde-service.com/tournament/e3f/efcv

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események