Végső búcsú Kamuthy Lászlótól

szept 10, 2020 | Hírek

A Farkasréti temetőben kísérték utolsó útjára a négyszer világbajnoki ezüstérmes tőrözőt, Kamuthy Lászlót. A szertartáson ott volt Kulcsár Krisztián MOB-elnök, és Csampa Zsolt, az MVSZ első embere. 

A család, a sportbarátok és a vívótársadalom csütörtök délután vett búcsút Kamuthy Lászlótól, a négyszeres világbajnoki ezüstérmes, négy olimpián szereplő tőrözőtől. A 80 évesen elhunyt Kamuthy László sportpályafutása után is a vívásban dolgozott a szövetség szakfelügyelőjeként, majd anyaegyesülete, a BVSC szakosztályvezetőjeként.

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke is lerótta tiszteletét Kamuthy László temetésén.

A Farkasréti temetőben tartott temetésen beszédet mondott Kulcsár Krisztián MOB-elnök, korábbi vívó-világbajnok, és ott volt a megemlékezésen Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke is. Természetesen a gyászoló család képviseletében megjelent Kamuti Jenő, az MVSZ alelnöke, a nemzetközi Fair Play-Bizottság elnöke, az elhunyt bátyja.

A Magyar Vívó Szövetség Kamuthy Lászlót saját halottjának tekinti.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, egyéni vívó-világbajnok mondta el a gyászbeszédet.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.