Veres Amarilla és Osváth Richárd aranyérmes a kerekesszékes Eb-n

dec 2, 2022 | Hírek

Két magyar aranyérmet hozott a varsói kerekesszékes Európa-bajnokság újabb versenynapja. Női párbajtőrben Veres Amarilla, férfi tőrben Osváth Richárd győzött, gratulálunk!  

Remek eredményeket hozott a varsói, paralimpiai kerekesszékes Európa-bajnokság újabb versenynapja. Két, korábban is sikeres versenyzőnk ismét remekelt. Női párbajtőrben a paralimpiai bajnok Veres Amarilla, férfi tőrben a több mint egy évtizede érmeket halmozó Osváth Richárd lett aranyérmes. Ráadásul úgy, hogy megszúrni is alig tudták a két magyart, 15:8-nál egyikük sem vívott szorosabb meccset a nap folyamán. 

A sikeres magyar küldöttség.

Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Varsó.

Férfi tőr egyéni, A kategória, 24 induló. Végeredmény: 1. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), 2. Emanuele Lambertini (olasz), 3. Matteo Betti (olasz) és Damien Tokatlian (francia), …22. Zsolnai Sándor. 

Férfi tőr egyéni, B kategória, 17 induló. Végeredmény: 1. Dimitri Coutya (brit), 2. Maxime Valet (francia), 3. Laurent Vadon (francia) és Oleg Naumenko (ukrán), …12. Gergely István. 

Női kardcsapat, 6 induló. Végeredmény: 1. Grúzia, 2. Ukrajna, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Nádasdy Anna, Veres Amarilla). 

Női párbajtőr egyéni, A kategória, 17 induló. Végeredmény: 1. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván), 2. Marta Fidrych (lengyel), 3. Judith Menendez Rodriguez (spanyol) és Brianna Vide (francia). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események