Versenyekkel telik az ünnepi hétvége

okt 20, 2022 | Hírek

A férfi tőrözők szatellit versenyen szerepelnek; a junior női tőrözők Magyarkupa-fordulót vívnak; a kadet párbajtőrözők európai körversenyen vesznek részt; a korosztályos férfi kardozók edzőtáboroznak

A zsúfolt októberi versenyhétvégék utolsó etapjára kerül sor szombaton és vasárnap. A múlt heti, párbajtőr nemzetközi rajt után a felnőtt férfi tőrözők válogatóznak FIE-szatellit versenyen. A helyszín Zágráb lesz, és ismét nem sokon múlott – miként egy hete, Splitben sem… -, hogy az új hazai pontszámítási rendszer magasabb kategóriájába essen bele a viadal. Kijelenthető, hogy erős kis verseny lesz szombaton a horvát fővárosban, melyen ott lesz a teljes magyar élmezőny, kivéve a továbbra is kézsérüléssel bajlódó Németh Andrást. 

Azaz ismét pástra lép Szemes Gergő, aki 19 évesen lett a nyáron felnőtt világbajnoki döntős, nyolcadik helyezett, és ezzel egycsapásra a világranglista 16. helyére ugrott, azaz kiemeltként kezdi majd a Világkupa-szezont. Szabó István ferencvárosi tanítványa a hazai korosztályos és felnőtt versenyeket eddig kihagyta, vélhetően hosszú, zsúfolt és eredményes versenyszezonját – elvégre utolsó éves juniorról beszélünk – most kezdi el, sok sikert hozzá! Természetesen népes magyar küldöttség indul pénteken Zágráb felé, értékes és érdekes verseny lesz a fegyvernem szempontjából a szombati. 

Két héttel a rendkívül sikeres, budapesti kadet európai körverseny után a sorozat belgrádi állomása következik párbajtőrözőinknek, amely ugyancsak beszámít a hazai ranglistába – méghozzá igencsak súlyozottan. Maximális létszámmal, azaz húsz-húsz fővel indulnak a magyarok a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Idehaza mindkét csapatverseny magyar aranyérmet hozott, egyéniben pedig ezüst- és bronz volt a mérleg. Remélhetőleg most is ott lesznek majd a végelszámolásnál a tehetséges magyar fiatalok. 

Jut esemény itthonra is, vasárnap rendezik ugyanis az UTE vívótermében a junior női tőrözők újabb Magyarkupa-fordulóját, egyben válogatóját. És hogy a kardozók se maradjanak ki a lajstromból: a férfiak ezekben a napokban és a hétvégén is Tatán edzőtáboroznak, készülve az újabb feladatokra. A hétvégére ráadásul a kadetok és a juniorok mellé csatlakoznak a “Reménységek” korosztályok legjobbjai is – egy igazi “kardsokadalom” lesz az olimpiai edzőtáborban. 

A hunfencing.hu minderről beszámol, kövessetek bennünket!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események