Világbajnoki és mesteri nyilatkozatok

ápr 7, 2019 | Hírek

Szűcs Luca kadet női kard világbajnok lett a toruni kadet és junior világbajnokságon! Az eredményhirdetést követően a BVSC tehetsége, és mestere, Bódy István értékelte a sikernapot, gratulálunk!

Szűcs Luca – kadet világbajnok!

Szűcs Luca, újdonsült kadet világbajnokunk: “Úgy indult ez a nap, hogy szerettem volna egyszerűen csak élvezni a vívást. Aztán nagyon jól ment a csoportkörben, és a direkt kieséses tábla elején is simán nyertem. Utána a francia elleni negyeddöntőben nem adtam fel. 7:13 után is próbálkoztam, és egyszer csak ráéreztem a helyes taktikára. Az igazság az, hogy a döntőben sem izgultam, sőt, valahogy most is úgy vagyok vele, mintha egy európai körversenyen lennék. Persze, azért tudom, hogy világbajnok lettem, csak talán még nem fogom fel. Majd segít ebben Pusztai Liza, aki a legjobb barátnőm, és van ebben tapasztalata, ma is sokat segített. De természetesen a mesteremnek, Bódy Istvánnak szeretnék mindent megköszönni, és Bódy Benjáminnak, aki ugyancsak nagyon sokat segített az elmúlt két hétben, és ma is.”

Mesterek és a tanítvány. Bódy István, Szűcs Luca és Bódy Benjámin.

Bódy István, Luca mestere: “Negyvenkét éve vagyok vívómester, és a negyedik kadet egyéni világbajnoki aranyérmet nyerték a tanítványaim. Nagyon büszke vagyok rájuk… Most természetesen Lucára! Kivételes tehetség, és nagy boldogság, hogy Liza sikerei után mindenkinek sikerült bizonyítani, hogy további céljaink is vannak! Luca tökéletesen megoldotta egész nap a feladatát. Azt vívta, amit tud, és ez egy kadet vívó esetében a legnagyobb dicséret. Szerintem én jobban izgultam, mint ő… Hiszem, hogy messze nem értünk még az utunk végére!”

Szűcs Luca királynő az udvarhölgyeivel.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események