Világbajnokok, ha nyaralnak

aug 15, 2023 | Hírek

Augusztus közepe. A korosztályosok még, a felnőttek már nem versenyeznek. Legjobbjainknak ez a időszak a pihenésről szól. Először világbajnok férfi kardozóink mesélnek a nyaralásukról. 

Az edzőtáborok lassan elkezdődnek a fiataloknak, a felkészülés elstartol a 2023/24-es szezonra. A legjobbak, a felnőttek ugyanakkor most fejezték be évadukat, számukra ez az időszak a feltöltődésről, a pihenésről szól. Világbajnokainkat kérdeztük arról, mi történt velük a sikeres milánói vb óta, miként zajlik pihenésük, illetve mikor kezdik meg felkészülésüket a következő időszakra. Elsőként férfi kardozóink “osztották meg nyarukat” honlapunkkal. 

Világbajnoki szelfi és koccintás.

Decsi Tamást Budapesten értük utol, igaz, nem sokáig lesz itthon…: “Bőven akadt teendőm idehaza a világbajnokság után, elvégre az edzőtáborok és az utazások miatt a családi ügyek háttérbe szorultak. Szóval, akadt feladat idehaza bőven… Persze, azért ünnepeltünk is, egy-két baráti meghívásnak közösen is eleget tettünk, úgyhogy gyorsan eltelt ez az időszak. Lassan mindent elintézünk, úgyhogy jövő héten indulunk a teljes családdal, bátyámmal, szüleimmel, a gyerekekkel nyaralni a spanyol tengerpartra. Aztán szeptember elején már klubomban, a Kertvárosban kezdődik a munka, ott fogok besegíteni a többieknek. Ezzel párhuzamosan pedig meg is kezdem a felkészülést az új feladatokra.”

Gémesi Csanád a szarvasi edzőtáborban "pihent".

Gémesi Csanád a milánói vb-ről gyakorlatilag azonnal edzőtáborba utazott…: “Klubom, a MATE-GEAC mindenesként nem hagyhattam ki az állandó, szarvasi edzőtáborunkat… Persze, a családommal mentem, úgyhogy azért ‘félpihenésnek’ számított ez az időszak. Meg a milánói emlékeket is visszaidéztük, elvégre a feleségem, és két, idősebb gyermekem is ott volt a vébén, nagyon élvezték, mint ahogy én is… A közös nyaralásra most kerül majd sor, Olaszországba utazunk, és az is lehet, hogy később a feleségemmel is el tudunk szökni kettesben néhány napra. Szeptembertől aztán Gödöllőn elkezdem a munkát, jöhet az olimpiai szezon!”

Szatmári András és a balatoni nyár…

Szatmári András a médiumok egyik kedvence volt, a vb után rendszeresen feltűnt a televízióban, illetve hallatszott a rádióban: “Szívesen tettem eleget a meghívásoknak, részt vettem a közelmúltban véradáson is. A közbülső napokon pedig, ha tehettem, a Balatonnál töltöttem az időt. Ezekben a napokban is többnyire ott leszek, aztán szeptember elején majd jöhet egy közeli, tengerparti kiruccanás. A jövő hónap közepén pedig kezdődhet a munka. Hagyományainknak megfelelően az edzőmmel, Gárdos Gáborral és csapatával a ramsaui, magaslati edzőtáborban kezdünk majd.”

Szilágyi Áron a Balatonnál pihen.

Szilágyi Áron feleségével ünnepelte világbajnoki aranyérmét a helyszínen, majd nem is utazott haza a többiekkel: “A családommal közösen elutaztunk a festői Lago Maggiore partjához, ahol szép napokat töltöttünk. Aztán a pihenés azóta is folytatódik, jelenleg éppen a Balatonnál nyaralunk. Nagy szükség van a feltöltődésre, mert nehéz időszak áll mögöttünk és előttünk egyaránt. Én már augusztus közepén elkezdem a fizikai felkészülést, amelyre mindig komoly hangsúlyt fektettem. Szeptembertől a klubomba, a Vasasba fogok lejárni, szóval, minden folytatódik a szokásoknak megfelelően.”

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események