Világklasszisok a Diákolimpián!

márc 29, 2019 | Hírek

Megkezdődött pénteken a IV. Diákolimpia a BOK Csarnokban. Az első napon a versenyengedéllyel nem rendelkezők vívtak, a gálaműsorban szerepelt Szilágyi Áron, Márton Anna és Pusztai Liza is.

A Sulivívó program “Újszülöttje”, a Diákolimpia, mára óvodás korba lépett, és bátran kijelenthetjük: nagy léptekkel növekszik… A kormány sportágfejlesztési programjából életre hívott Sulivívás az utánpótlás-nevelés legbiztosabb bástyájává vált. Olyannyira, hogy a nyári világbajnokság színhelyét, a BOK Csarnokot, totálisan benépesítették az ifjú vívók. 

Ezer gyerek "tudáspróbázott" a Diákolimpián.

A legfiatalabbak részére, úgynevezett “tudáspróbát” rendezett a Magyar Vívó Szövetség, és legnagyobb örömünkre, akkora volt az érdeklődés, hogy ezerben kellett maximalizálni az indulólétszámot… A Diákolimpia B kategóriás versenyein, melyen a versenyengedéllyel nem rendelkezők indultak, több mint hatszázan vetélkedtek a fegyvernemenkénti hat, azaz mindösszesen 36 kategóriában. 

Csampa Zsolt elnök a diákolimpia valamennyi dobogósát meghívta a nyári felnőtt világbajnokságra.

Ezen a napon rendeztük meg az esemény gáláját is, melyen köszöntőt mondott Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, és Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség  elnöke. Utóbbi beszédében bejelentette, hogy a diákolimpia valamennyi dobogósát meghívja a júliusi, budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság egyik versenynapjára!  

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron természetesen az egyik legnépszerűbb vendég volt a BOK Csarnokban.

A gálaműsor keretén belül köszöntöttük a kadet és junior Magyar Kupa-győzteseket, majd felléptek a Semmelweis Egyetem által működtetett, világhírű Pető Intézet tanulói. Az iskola ugyancsak tagja a Sulivívó programnak, vívóbemutatójukat Csaba Edina edző vezette, és Makk Ádám igazgató kommentálta. Ezt követően Márton Anna világbajnoki bronz-, és Európa-bajnoki ezüstérmes kardozónk egy-egy asszót vívott az idősebb korosztályok győztesével – reméljük, legalábbis utóbbiak számára, mindez nagy élmény marad. Majd társult mellé a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron, és az ifi olimpiai bajnok Pusztai Liza, és hárman sorsolták ki a tombola főnyereményeit. Ezt követően pedig hosszú-hosszú autogramosztásba kezdtek… 

Márton Panka az általa kisorsolt tombolagyőztesnek adta át dedikált kardját.

A diákolimpia szombaton az A kategóriás versenyekkel, közel 1400 vívó részvételével folytatódik!

Pusztai Liza "hátrafelé" is osztott autogramot.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.