Vívás világnapja – kicsit másként

szept 6, 2020 | Hírek

Szombatra, szeptember 12-re hirdette meg a nemzetközi szövetség a Vívás Világnapját. Szövetségünk ezúttal is társul a kezdeményezéshez, de a járvány okán kicsit másként, mint az előző években.

Miként az elmúlt években mindig, úgy ezúttal is szeptember első felére tette a nemzetközi szövetség a Vívás Világnapját. Ezúttal a “Fencing: a passion, a family”, azaz “Vívás: szenvedély, család” szlogent kapott a rendezvény, amely a koronavírus okán természetesen nálunk is különbözik majd a szokásostól. 

A korábbiakban, a világnapi eseményhez kapcsolódóan, a Magyar Vívó Szövetség évről évre központi helyszínen, több száz emberrel népszerűsítette szeretett sportágunkat, a vívást. A teljesség igénye nélkül: benépesítették korábban vívók százai a Bazilika előtti teret, a Hősök terét, a Nemzeti Múzeum kertjét és lépcsőjét, a Parlament előtt a Kossuth teret. Most más típusú rendezvénynek érkezett el az ideje. Kérjük tagszervezeteinket, egyesületeinket, hogy “saját házukon belül”, kiscsoportos keretek között, szabadtéren szervezzék meg vívást népszerűsítő, rövid flashmob-akcióikat. Szeretettel várjuk megosztásaitokat, melyet akár Facebook-on, akár e-mailen keresztül elküldhettek részünkre. 

Továbbra is: vívás mindenek felett!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események