Vívó országos bajnokság – a nagy szám!

dec 16, 2021 | Hírek

Rekordlétszámú nevezővel, olimpiai és világbajnokokkal, és egy búcsúzó klasszissal várjuk a péntektől vasárnapig tartó országos bajnokságot, a szombati Magyar Vívás Napját a Ludovika Arénában. 

A pandémia, miként tavaly, úgy idén is befolyásolja életünket, így a vívó országos bajnokságot, a Magyar Vívás Napját. Hagyományos vívóünnepünket ugyanis a járvány miatt zárt kapuk mellett rendezzük a Ludovika Arénában, ugyanakkor live streamen végig követhetőek lesznek majd versenyeink.  

A nevezések alapján elmondható: rekordlétszámú induló várható az eseményen, az ob-k történetében most először 600 feletti a létszám, a beharangozó megírásának pillanatában egész pontosan 618! Más kérdés, persze, hogy ehhez a férfi párbajtőr szakág 198-cal, a női kard pedig 45-tel járul hozzá… Az örömtelien magas szám, és a biztonságos lebonyolítás érdekében a pénteki selejtezőnapot két helyszínen rendezzük meg, a párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a kardozók és a tőrözők a Ludovika Arénában vívnak majd. Szombattól viszont mindenki a Ludovika Arénába költözik, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Diószegi Sámuel utcai csarnokában lesznek az egyéni versenyek 32-es táblái, a döntők és a vasárnapi csapatversenyek.

Az idei országos bajnokságon, még egyszer és minden valószínűség szerint utoljára, két olimpiai bajnokunkat is köszönthetünk a pástokon. Szilágyi Áron harmadik ötkarikás aranyérme után most tér vissza a versenyek világába, sportemberi nagyságát jól jellemzi, hogy az ob-t ezúttal sem hagyja ki klasszisunk. A 2016-os riói játékok másik hőse pedig a napokban jelentette be klubjának honlapján, hogy ezen a csapatbajnokságon versenyez utoljára – női párbajtőröző klasszisunk, Szász-Kovács Emese a Vasas színeiben, vasárnap búcsúzik el a pástok világától, legalábbis versenyzőként… Egyéniben nem indul Emese, miként tokiói bronzérmes kardcsapatunk tagja, Decsi Tamás, valamint a térdműtétje után lábadozó Márton Anna sem nevezett, rajtuk kívül viszont jelenlegi vívósportunk valamennyi nagy egyénisége ott lesz a pástokon. 

A program hagyományainknak megfelelően alakul, pénteken rendezzük a selejtezőket, szombaton a 32-es táblákat, majd a hat egyéni döntőt és a kerekesszékes finálét egy programban bonyolítjuk le, vasárnap pedig a csapatversenyek következnek. A részletes program a következő. 

Péntek, selejtezők. Férfi párbajtőr egyéni 9 óra, női párbajtőr egyéni 14 óra – Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. 

Férfi tőr egyéni 9 óra, női kard egyéni 12 óra, női tőr egyéni 13 óra, férfi kard egyéni 14 óra – Ludovika Aréna. 

Szombat, 32-es tábla, Ludovika Arena. Női párbajtőr 9 óra, férfi tőr 9.30, női tőr 10.10, női kard 10.30, férfi párbajtőr 11.30, férfi kard 12 óra. 

Döntők, Magyar Vívás Napja – 15 óra. 

Vasárnap, csapatversenyek, Ludovika Aréna. Női kardcsapat, férfi párbajtőrcsapat 9 óra, férfi kardcsapat 10 óra, férfi és női tőrcsapat 11 óra, férfi párbajtőrcsapat 12 óra. Döntők 11 órától. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események