Vívóink az Év Sportolója választás élmezőnyében

febr 6, 2019 | Hírek

A Héraklész gála után az Év Sportolója választáson is a legjobbak közé kerültek vívóink. A hármas listán szerepel a kardcsapat, Osváth Richárd, a női kerekesszékes válogatott, és Beliczay Sándor.

Nemrégiben adták át az EMMI elismeréseit 2018 legjobb utánpótlás sportolóinak, a Héraklész-gálán a világ- és Európa-bajnok junior férfi párbajtőrcsapat első, az ifjúsági olimpiai bajnok Pusztai Liza és Rabb Krisztián második díjat kapott. 

A "kicsik": Koch Máté, Nagy Dávid, Debnár Gergely és Andrásfi Tibor, a junior Európa- és világbajnok magyar férfi párbajtőrcsapat.

Jövő héten a felnőttek következnek! Itt más a rendszer, ugyanis évtizedek óta a sportújságírók szavazatai alapján döntik el, kik legyenek a különböző kategóriákban az esztendő legjobbjai. Vívóink hagyományosan ott lehetnek a Nemzeti Színházban sorra kerülő gálán, és így lesz ez idén, egészen pontosan február 14-én is. A hét elején a megadott tízes listákat a beérkezett szavazatok alapján háromra csökkentették, és a magyar vívás négy kategóriában is érdekelt. 

És a "nagyok": Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Szatmári András, az Európa-bajnok és vb-bronzérmes férfi kardcsapat.

Az egyéni sportágak csapatversenyében jelölték a férfi kardválogatottat. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott júniusban Európa-bajnoki aranyérmet nyert 27 esztendő után, majd júliusban világbajnoki bronzot szerzett. Decsi András együttese valúszínűsíthetően ezúttal nem állhat majd a képzeletbeli dobogó tetejére, elvégre nagyon nehéz elképzelni, hogy a szavazáson ne a téli olimpián aranyérmet szerző rövidpályás gyorskorcsolya válogatott végezzen az élen – teljes joggal. Ám az elismerés így is igen értékes, gratulálunk az idén és jövőre még nagyobb célokért küzdő magyar kardcsapatnak!

A fogyatékos kategóriákban “természetesen” ezúttal is szerepelnek rendkívül eredményes kerekesszékes vívóink. A hármas listán egyaránt ott van Osváth Richárd, a női kerekesszékes válogatott, és Beliczay Sándor mesteredző. A többit február 14-én meglátjuk!

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM