Vk-ezüstérmes a magyar férfi kardcsapat

nov 17, 2019 | Hírek

Nagyszerű ezüstérmet nyert a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállítású magyar kardcsapat a kairói Világkupán. Ezzel gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy!

Jó, a koreaiak ellen ezúttal sem sikerült. Azonban ettől eltekintve egészen kimagaslóan teljesített a Szilágyi Áron nélkül, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András összeállításban pástra lépő magyar férfi kardcsapat a kairói olimpiai kvalifikációs Világkupán. A mieink ezüstérmet nyertek, ami a további eredmények alakulását figyelembe véve azt is jelenti, hogy akad olyan “matek”, mely alapján nem jut ki a magyar kardcsapat Tokióba, ám ehhez olyan eredmények “kellenének”, aminek semmiféle realitása nincs… Úgyhogy: a virtuális repülőjegy már zsebben, a többi idő kérdése! 

A "kispad" is együtt élt a versennyel: Gémesi Csanád, Decsi András, Decsi Tamás és Iliász Nikolász öröme.

Pedig nem volt könnyű dolga a mieinknek, pontosan tudtuk, hogy a grúzok elleni nyolcaddöntő nem lenne sétagalopp a szezont később kezdő Áronnal sem, hát még nélküle… Ám Szatmári Andris igazi vezéregyéniségnek bizonyult, és az utolsó körre Decsi Tomi és Gémesi Csanád is hozzátette amit kellett, így 45:40-re nyertünk. Csakúgy, mint a budapesti világbajnokságon, ezúttal is Irán következett a negyeddöntőben. Egyetlen megingást leszámítva domináltuk a mérkőzést, a 45:39-es végeredményt végig vezetve hoztuk. 

Szatmári András (balra) egész nap stabil teljesítményt nyújtott.

Ám az igazi bravúrt az elődöntő hozta. Az örök rivális, legerősebb összeállításban felálló olaszok ellen liász Nikó szinte szárnyalt, de pluszt hozott Csanád és Andris is, így a nap legnagyobb különbségű győzelmét aratták a mieink, 45:37 lett a vége, bravó! A döntőben “természetesen” Korea következett, melynek soraiban az idei világbajnok Oh Szanguk és a világklasszis Gu Bongil mellé visszatért a tavalyi vb-aranyérmes Kim Junghvan is. Nem gyenge trió…Nem is sikerült meglepni őket, ám kritika ezért sem érheti a fiúkat, a vége szorosnak mondható 41:45 lett. De ez az ezüstérem nagyszerű siker, válogatottunk ezzel megerősítette második helyét az olimpiai kvalifikációs rangsorban, gratulálunk! 

Decsi András, a válogatott vezetőedzője a verseny után így nyilatkozott honlapunknak: “Jó volt végigélni, végignézni, végigizgulni ezt a napot. Áron nélkül is nagyszerűen, igazi csapatként teljesítettek egész nap a fiúk. Az egyéni ezúttal másodlagos volt az olimpiai kvalifikációs csapatverseny okán, és nem csak a számunkra. Ma viszont nagy meccsek voltak… Kezdtünk rögtön Grúziával, amellyel alig több mint egy éve még világbajnoki bronzmeccset vívtunk. Ráadásul a pást mellett az az olasz Martilotti fogadott bennünket, aki a budapesti vb-döntőt vezette… De ez sem zavarta meg a srácokat, mindenki nagyon jól teljesített, az elődöntőben a szokásos olasz cirkuszt is nagyszerűen kezelték. Korea ellen is szoros meccset vívtunk a döntőben, mondom, nagyon jó kis nap volt az a mai… És tény, ezzel egészen közel kerültünk a tokiói kvalifikációhoz, már csak a pontot kell az i-re feltenni!”

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Kairó, 26 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Grúzia 45:40 (Szatmári +8, Gémesi -1, Decsi -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Irán 45:39 (Gémesi +6, Szatmári +3, Decsi -3).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:37 (Iliász +5, Gémesi +2, Szatmári +1, Decsi 0).

Döntő: Magyarország-Korea 41:45 (Iliász +3, Gémesi 0, Szatmári -3, Decsi -4).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szatmári András, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Navarrete József, Gulácsi Ferenc, Gárdos Gábor), 3. Olaszország.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM