Kardbajnokok és kardmesterek nyilatkozatai

Arany- és bronzérem egy este, egy fegyvernemben! Fantasztikus női kardeste Plovdivban, olvassuk a főszereplők nyilatkozatait, és lássuk a róluk készült fotókat!

pankaluca[1]
 Szépek, kedvesek, mosolygósak. Ja, és világbajnoki arany- és bronzérmesek. Márton Anna és László Luca.
 
Olyan napot zárt a magyar női kardvívás a plovdivi junior világbajnokságon, amire igen régen volt példa. Szerdán ugyanis magyar vívó nem szenvedett vereséget külfölditől! Márton Anna és László Luca valamennyi ellenfelét legyőzte, egyedül akkor vesztett magyar, amikor magyar ellen vívott. Ez pedig, ugye, bocsánatos bűn…
 
pankaegyedul[1]
Ahol mindig jó magányosnak lenni. Márton Anna a dobogó tetején. 
 
Márton Anna, junior női kardvilágbajnok: “Igazából sikerült elérnem azt, amit elterveztem. Nem csupán aranyérmes lettem, hanem végig meggyőző különbséggel nyertem meg az asszóimat. Minden úgy jött össze, ahogy elterveztem, összhangban voltam, sikerült megcsinálnom azt, amit akartam a páston. Úgyhogy természetesen nagyon nagyon boldog vagyok. Európa- és világbajnok lettem, és még van egy junior évem, majd mindent megteszek azért, hogy jövőre megismételjem ugyanezt. Mielőtt jönnek az év fontos felnőtt versenyei, még következik a plovdivi csapat! Akkor térnék igazán elégedetten haza, ha ott is összejönne egy érem! Szeretném megköszönni mestereimnek, Gárdos Gábornak és Pézsa Tibornak, valamint Gulácsi Ferencnek a munkáját. Emellett köszönöm a csapatvezetésnek a sok segítséget, és mindenkinek, aki a helyszínről vagy otthonról szurkolt nekem. No meg természetesen anyuéknak és nagyinak mindent, mindent köszönök!”
 
pankacsarli[1]
Ilyen, amikor a mester felnéz a tanítványára. De lagalábbis búszke rá, teljes joggal…
 
Gárdos Gábor, Márton Anna mestere: “Nem csak az eredménnyel, hanem a mutatott vívással is maximálisan elégedett vagyok. Egész nap remekül teljesített Panka, pillanatig nem forgott veszélyben a győzelme. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni. Ez az első aranyérme az MTK-Pézsa Tibor Vívóakadémiának, amire rendkívül büszkék vagyunk. Szeretném ajánlani ezt az aranyat Körmöczi Gábornak, aki az iskolájában felfedezte Márton Pankát. Ezzel szeretnék erőt kívánni a sikeres felépüléséhez.”
 
karddobogo[1]
 Teljes a magyar-amerikai barátság. Ilyen, amikor két nagyhatalom kardvívni kezd…
 
László Luca, junior női kard világbajnoki bronzérmes: “Így kell zárni a junior pályafutásomat! Örülök, hogy végre kijött az, amire annyit készültem, és amiért annyit dolgoztam, edzettem. Valamennyi asszóm nagyon nehéz volt, de talán a Brunet elleni negyeddöntő vitte el a pálmát. Itt háromszor is sikerült megfordítanom az asszót, a legjobbkor 12:14 után… Nagyon boldog vagyok, hogy érmet nyertem, óriási érzés volt a dobogón állni. Főleg úgy, hogy Panka meg ott állt a dobogó legfelső fokán. Most jöhet a csapatverseny, kutya kötelességünk, hogy a másik két társunk is éremmel térjen haza Plovdivból. Köszönöm mesteremnek, Gergácz Lászlónak, a válogatott edzőinek, az Édesapámnak és az Édesanyámnak, mindenkinek, aki szurkolt nekem!”
 
lucagreco[1]
 Gergácz László és László Luca: világbajnoki bronzot érő mester-tanítvány kapcsolat.
 
Gergácz László, László Luca mestere: “A tatai edzőtáborban megígértem, hogy nem olyan László Luca utazik a plovdivi világbajnokságra, mint amilyet a jeruzsálemi Eb-n láttunk. A vívását kicsit leegyszerűsítettük és kihegyeztük. Fejben és lélekben pedig próbáltuk minél jobban megerősíteni. Nagyon boldog vagyok, hogy itt meg azt bizonyította, az akaratereje is példamutató, egymás után három szoros asszóban győzött!  Köszönöm a válogatott edzőinek az évek óta nyújtott segítséget!”
 
kardmindenki[1] Találós kérdés:. Gulácsi Ferenc, Gárdos Gábor, ismerjék fel kicsoda, László Luca és Gergácz László.

Gulácsi Ferenc, a női kard válogatott edzője: “Az volt a célom, hogy Márton Panka Európa- és világbajnoki érmet nyerjen. És az volt az álmom, hogy Európa- és világbajnok legyen! Összejött. Aztán, hogy ezt ilyen hihetetlen magabiztossággal és csodaszép vívással tegye meg, az egyenesen fantasztikus! Óriási öröm! László Luca pedig önmagát múlta felül. Hatalmas eredmény, amit elért, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el a legfontosabb versenyén, és ez rendkívüli. Úgyhogy ma még kicsit ünneplünk, de holnap reggeltől a csapatra koncentrálunk, szeretnénk ott is sikeresek lenni. Szeretném megköszönni Gárdos Gábornak és Pézsa Tibornak a lehetőséget a közös munkára, és gratulálok Gergácz Lászlónak!” 

2014. április 09.

hírek

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Amerikából jöttek

A tengerentúli tőrutánpótlás titkát igyekeztek megfejteni, de versenyt is nyertek Bagdány Alberték a Columbusban töltött egy hét alatt.

Magyarok Párizsban – Rabb Krisztián

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Rabb Krisztiánnal folytatjuk!

Magyarok Párizsban – Gémesi Csanád

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Gémesi Csanáddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.