Kerekesszékes felszerelések átadása

Kilenc szakosztály kerekesszékes szakága vehetett át csütörtökön több millió forint értékű felszerelést a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

A Magyar Vívó Szövetség a kormány és az EMMI sportágfejlesztő programjának köszönhetően csütörtökön a Tata, az Ava, a DHSE, a Nyíregyháza, a Diósgyőr, az UTE, a Törekvés, az MTK és az OSC egyesület kerekesszékes szakágának adott át vívófelszerelést, lamé kötényt, találatjelző gépet és partnerszéket. A klubok emellett hét kerekes pásttal is gyarapodtak, melyet már megrendelt az MVSZ. 

 

kerekesek[1]
 
Csütrtökön Csampa Zsolt elnök és Polgár Pál főtitkár köszöntötte az érintetteket és nyújtotta át jelképesen a felszerelést. Korábban csak központi kereten belül biztosították azokat, most lehetőség nyílott arra, hogy budapesti egyesületekben és vidéki kerekesszékes bázisokon is méltó körülmények között vívhassanak a magyar kerekesszékes vívók, akik az épekhez hasonlóan a világ élmezőnyéhez tartoznak. 
 

A program ezzel még nem ért véget, a kerekesszékes szakosztályok további támogatásra számíthatnak a Magyar Vívó Szüvetség részéről. 

2014. április 17.

hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események