Két bronzérem, két vélemény

A jeruzsálemi kadet és junior Európa-bajnokságon küldöttségünk nyolcadik és kilencedik érmét, egyaránt bronzot a junior férfi párbajtőrözők mezőnyében Bányai Zsombor és Hamar Balázs szerezte. A versenyzőknek, Halla Péter és Andrásfi Tibor mestereknek, valamint Borosné Eitner Kinga válogatott edzőnek egyaránt gratulálunk!

hamarbanyai[1]
 Itt csak az egyik bronzérmes, Hamar Balázs mosolyog, de Bányai Zsombor is elégedett.
 
Bányai Zsombor, a Vasas 17 éves párbajtőrözője tavaly a budapesti kadet Európa-bajnokságon aranyérmet nyert és első éves juniorként Eb-éremmel tette le névjegyét. Az eredményhirdetés előtt így nyilatkozott a napjáról.
“A csoportmérkőzéseken megnyertem az első öt asszómat, és ez megnyugtatott, még akkor is, ha az utolsót elvesztettem. Aztán a táblán egy könnyű asszót három nehéz követett. Az orosztól és az olasztól tartottam leginkább, de aztán a nyolcaddöntőben a fehérorosz ellen kellett hátrányból fordítanom, de szerencsére sikerült. A négyes döntőben, el kell ismernem, a spanyol Pereira egyszerűen jobb volt nálam. A bronzéremnek természetesen örülök, de már várom a csapatversenyt, nem tagadom, aranyért jöttünk!”
 
parbajnegyes[1]
 Mesterek és tanítványok: Halla Péter, Bányai Zsombor, Hamar Balázs és Andrásfi Tibor.
 
Hamar Balázs, a BVSC 20 éves vívója, különleges szezont tudhat maga mögött. Gerincsérve miatt ugyanis mindössze öt versenyen indult az Eb előtt, nem csoda hát, ha boldogan beszélt a napjáról. 

“Két hete még az sem volt biztos, hogy csapattag leszek az Európa-bajnokságon, most meg harmadik lettem, úgyhogy nagyon elégedett vagyok a bronzéremmel. Talán éppen az előzmények miatt egész nap felszabadultan vívtam. A jól sikerült csoportmeccsek után a táblán a Berta Dani elleni asszó volt a legnehezebb, utána a negyeddöntőben az ukrán szinte ajándéknak számított. A későbbi győztes izraeli ellen sajnálom a befejezést, de utólag már kár lenne okoskodni, hogy mit kellett volna csinálnom. Jöhet a csapatverseny, évek óta együtt vívunk, összeszokottak és egységesek vagyunk, remélem, elérjük a célunkat.” 

hamarbanyaioldalt[1]Két nagyszerű bronzérem a nyakban, gratulálunk!

 

2014. március 01.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események