Krajnyák Zsuzsi arany- és ezüstérmes

A németországi Malchowban rendezett kerekes székes Világkupa-versenyen előbb ezüstérmet nyert a női párbajtőr A kategóriás versenyen Krajnyák Zsuzsanna, majd másnap női tőrben már nem talált legyőzőre! Hajmási Éva harmadik lett, míg Mátó Gyula férfi párbajtőrben a hetedik helyen végzett. A vasárnapi folytatásban Osváth Richárd férfi tőrben ezüst-, Hajmási Évi női kardban bronzérmet nyert. Gratulálunk!

Krajnyakmalch[1]
 
Az év első nagy kerekes székes megmérettetésére a németországi Malchowban került sor. Az első napon nem a legeredményesebb fegyvernemeinkben rendeztek versenyeket, ennek ellenére nagy sikert értek el a mieink: Krajnyák Zsuzsi a női párbajtőrözők 14 tagú mezőnyében orosz riválisa, Jefimova mögött ezüstérmet nyert. Férfi kardban Tarjányi István a 14., Osváth Richárd a 15. helyen végzett.
 
A szombati folytatás még jobban sikerült, Krajnyák Zsuzsi kedvenc fegyvernemében, a női tőrben nem talált legyőzőre, a döntőben is egész simán, 15:7-re verte francia riválisát, így előző napi ezüstjét aranyra fényesítette, gratulálunk! Miként Hajmási Évának és Mátó Gyulának is. Előbbi harmadik helyen végzett női tőrben, míg utóbbi hetedik lett férfi párbajtőrben.
 
Vasárnap a férfi tőr- és a női kardversenyben voltunk érdekeltek. Hajmási Évi lekopírozta előző napi eredményét, újabb bronzérmet nyert, míg Osváth Richárd budapesti vb-ezüstjéhez hasonlóan itt is második lett, egyetlen tussal kapott ki a döntőben orosz riválisától.

2014. január 18.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események