Legyen ez a mézes madzag!

Nem került magyar vívó a nyolcas döntőbe a katari férfi párbajtőr Grand Prix-versenyen. Legtovább Peterdi András jutott, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott. Túl vagyunk a dohai női párbajtőr, illetve a párizsi férfi tőr Világkupa-viadal selejtezőin is: előbbin száz, utóbbin nulla százalékos a magyar továbbjutási mérleg a legjobb 64 közé.

Ezúttal nem sikerült. Mármint magyar férfi párbajtőrözőnek a nyolcas döntőbe jutnia az évnyitó dohai Grand Prix-versenyen. Kezdjük kivételesen az összegzéssel: a magyar férfi párbajtőrvívás az elmúlt években annyi, de annyi eredményt produkált – és itt messze nem csak a legfényesebb budapesti világbajnoki aranyéremre gondolunk -. hogy ez a szereplés nemhogy vészharangot, de karácsonyi kiscsengőt sem kongat meg. Így alakult, és pontosan tudjuk, hogy lesz ez még sokkal jobb. Udvarhelyi Gábor fegyvernemi vezetőedző így értékelte a történteket: 

 
“Rédli Andrissal megbeszéltük a selejtezőbeli kiesését, és helyretettük a dolgokat. Boczek és Somfai Péter komoly sérülést követően még nem teljes értékűként lépett pástra, ehhez képest mindketten szépen helytálltak. Hanczvikkel Márk és Peterdi András pedig nagy skalpokat szerzett a főtáblán, Robeirivel már nem bírtak. Ennyi történt, dolgozunk tovább, egy hét múlva Legnanóba utazunk, remélem, ott már jobbak leszünk!”
 
Pedig jól indult a nap, a legjobb 64 között mind a négy magyar győzelemmel kezdett, aztán a következő kör már nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Hanczvikkel Márk az asszó közepéig tudta tartani magát a világklasszis francia Robeirivel szemben. A vállsérülése után még nem teljes értékű Boczkó Gábor szoros csörte után nem bírt az olasz Garozzóval, azt akkor még nem tudtuk, hogy a magyar klasszis, a katari címvédő, a későbbi ezüstérmestől szenvedett vereséget… Somfai Péter pedig négytusos előnyt leadva a hosszabbításban kapott ki a világranglista hatodik svájci Kautertől
 
A kellemes meglepetést Peterdi András szerezte, aki a tavalyi Európa-bajnok német Fiedlert verte a legjobb 32-ben, ami nagy bravúrnak számított. Aztán a nyolcaddöntőben ő sem bírt Robeirivel, úgyhogy ezúttal nem jutott magyar vívó a lgjobb nyolc közé. 
 
Ugyancsak Dohában megkezdődött a női párbajtőr Világkupa-verseny, ahol eddig százszázalékosan szerepeltek a mieink: Szász Emese kiemeltként, Révész Julianna, Budai Dorina és Antal Edina a csoportmérkőzéseket követően jutott a legjobb 64 közé. Természetesen a java most jön, szombat reggel HAJRÁ MAGYAROK!  
 
Párizsban a férfi tőrözők kezdték meg a Világkupa-szereplésüket, sajnos, a hat magyarból egyetlenegy sem jutott a 64-es főtáblára. Számukra a vasárnapi csapatversenyen adódik lehetőség a javításra. 
 
Eredmények. Férfi párbajtőr Grand Prix-verseny, Doha, 153 induló. A legjobb 64 között: Boczkó Gábor-Gauthier (svájci) 15:10, Peterdi András-Paravicini (svájci) 15:10, Hanczvikkel Márk-Gremier (francia) 15:13, Somfai Péter-Kurbanov (kazah) 15:10.
A legjobb 32 között: Peterdi-Fiedler (német) 15:10, Boczkó-Garozzo (olasz) 10:15, Hanczvikkel-Robieri (francia) 11:15, Somfai-Kauter (svájci) 11:12.
Nyolcaddöntő: Peterdi-Robieri (francia) 11:15.
Végeredmény: 1. Park (koreai), 2. Garozzo (olasz), 3. Nikisin (ukrán) és Avgyejev (orosz), …10. Peterdi András, …18. Boczkó Gábor, ….26. Somfai Péter, …30. Hanczvikkel Márk, …90. Szényi Péter, …130. Rédli András.
 
Női párbajtőr Világkupa-verseny, Doha, a 64-es táblán: Szász Emese-Duplitzer (német), Antal Edina-Markovic (német), Budai Dorina-Vlaszova (orosz), Révész Julianna-Song (koreai).
 
Férfi tőr Világkupa-verseny, Párizs. Csoportmérkőzések: Németh András 4 győzelem/2 vereség, Németh Gábor 4/2, Szabados Kristóf 3/3, Dósa Dániel 3/3, Széki Bence 2/4 (kiesett), Mátyás Bálint 1/5 (kiesett).
A 96 közé jutásért: Németh G.-Park (német) 15:7, Szabados-Kundera (cseh) 15:13, Dósa-Lalonde (kanadai) 7:15, Németh A.-Melia (brit) 12:15.
A 64 közé jutásért: Németh G.-Perelmann (német) 5:15, Szabados-Aurey (francia) 5:15.

2014. január 17.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események