Nagykövettől kapta a bronzérmét Bohus Réka

Nagy Andor, Magyarország izraeli nagykövete adta át junior Európa-bajnoki bronzérmét a női párbajtőröző Bohus Rékának. Mindkettőjüket megkértük, hogy meséljék el, miként élték meg a mai napot.

bohuseremnagykovet[1]

 Bronzérem a nagykövettől. Aki adja: nagy Andor. Aki kapja: Bohus Réka.

 

Nagy Andor a jeruzsálemi tüntetés miatti útzárlat ellenére Tel-Avivból utazott a junior Európa-bajnokság színhelyére, hogy Csampa Zsolt elnökkel közösen meglátogassa küldöttségünket az Európa-bajnokságon. Ráadásul magyar versenyzőnek adhatott át érmet az eredményhirdetésnél, Bohus Réka nyakába akasztotta a bronzmedált. “Életemben először voltam vívóversenyen, de jó volt látni és hallani azt, hogy a magyar versenyzők Európa elitjébe tartoznak ebben a sportágban. Éppen két olyan asszóra értem oda, amelyen nem sikerült nyernünk, de a sport az ilyen, mindig vannak győztesek és vesztesek. Igyekszem úgy alakítani a programomat, hogy hétfőn, a csapatversenyek döntőin is ott lehessek, hátha még fényesebb éremnek örülhetünk. Megtiszteltetés számomra, hogy világversenyen magyar sportoló, Bohus Réka nyakába akaszthattam érmet.”
 
nagypascujo[1]
 Nagy Andor Ana Pascuval, a Nemzetközi Vívó Szövetség alelnökével beszélget.
 

Bohus Réka nagyszerű bronzérmet nyert, a későbbi svájci győztestől szenvedett szoros vereséget, és ha nem is kitőrően boldogon, de azért elégedetten nyilatkozott a napjáról. “Ha valaki a reggeli, számomra rosszul sikerült csoportkör után azt mondja, hogy harmadik leszek, akkor azt azonnal, és szó nélkül elfogadtam volna. Ilyenkor azonban felemás érzések kavarognak bennem. Az elődöntő vége nem sikerült, és azt nagyon sajnálom. Ugyanakkor természetesen tudom, hogy korábban kétszer is egyetlen tussal nyertem. Annak nagyon örülök, hogy az észtnek sikerült visszavágnom a nyolcaddöntőben, mert tavaly a pesti Eb-n ő győzött egy találattal, amikor az éremért vívtunk. Összességében azért azt hiszem, nem volt ez rossz…” 

plastinibohusgalli[1]  sikerkovácsok, és a sikeres. Galli Zsolt, Réka mestere, Bohus Réka és Plásztán Attila válogatott edző.

2014. március 02.

hírek

Döntő nélkül Vancouverben

Kun Anna szerepelt a legjobban a magyarok közül a vancouveri férfi és női párbajtőr Világkupán. Sérülése után nyolcaddöntőig jutott, a többiek korábban búcsúztak.

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Élő eredmények

Közelgő események