Nagyszerű magyar eredmények Egerben

Négy arany- és két ezüstérmet szereztek a magyar versenyzők az egri kerekes székes Viágkupa-versenyen. Az esemény hőse Krajnyák Zsuzsa volt, aki a maximális, három első helyezéssel zárt. Gratulálunk a magyar válogatottnak a nagyszerű szerepléshez!

A nagyszerű pénteki szereplés után női tőrben a hölgyek lekopírozták az előző napi produkciót. Az aranyérmet ezúttal is Krajnyák Zsuzsanna nyerte, aki Hajmási Évával találkozott a fináléban. A világranglistát vezető Krajnyák győzött, Hajmási ezüstje is nagy siker. Ezek után már egyáltalán nem volt meglepő, hogy a női tőrcsapatban is mi számítottunk esélyesnek, és a mieink éltek a lehetőséggel. A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa összeállítású négyes nem talált legyőzőre, legszorosabb asszója a nap során  45:35 volt. 

A hétvégi magyar sikerek közül kiemelkedik Krajnyák Zsuzsa teljesítménye, az UTE sporotlója, Feczer Viktor tanítványa három számban indult el (tőr, párbajtőr, tőrcsapat), és három aranyérmet vihetett haza Egerből. Gratulálunk Neki, és a magyar válogatottnak a sikeres Vk-szerepléshez.  
Eredmények. Kerekes székes Világkupa-verseny, Eger.
Női tőr egyéni, A kategória, 23 induló: 1. Krajnyák Zsuzsa, 2. Hajmási Éva, …7. Juhász Veronika, …14. Juhár Andrea, …23. Fóris Erika.
Női tőr egyéni, B kategória, 20 induló: …10. Dani Gyöngyi.
Női kard egyéni, A kategória, 10 induló: …6. Hajmási Éva, …8. Veres Amarilla, 9. Mező Boglárka.
Férfi kard egyéni, A kategória, 32 induló: …7. Osváth Richárd, …29. Tarjányi István, 30. Zsolnay Sándor, …32. Sáfrán Sándor.
Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 46 induló: …22. Mató Gyula, …34. Horváth Gábor, …37. Szaicz Balázs, …43. Tarjányi István, 44. Szatmári Róbert, 45. Göttlinger Dániel és Sáfrán Sándor.
Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 28 induló: …19. Süle József, …25. Báder Richárd, …27. Gergely István.
Női tőrcsapat, 8 induló: 1. Magyarorság (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa), 2. Olaszország, 3. Oroszország.

2014. november 24.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események