Nem sikerültek a riói selejtezők

Négy magyar közül egyedül Antal Edina csatlakozott a kiemelt Szász Emeséhez a Rio de Janeiró-i női párbajtőr Világkupa-versenyen. Folytatás a legjobb 64 között szombaton.

A teljesen torz búcsúzó versenynaptárnak köszönhetően több mint két hónapos szünet után léptek pástra női párbajtőrözöink a Világkupa-szezonban. Valóban dicséret jár a FIE-nek, hogy teljesen megreformálja a versenyrendszert, ugyanis a női párbajtőr igazi “állatorvosi ló” arra, hogy miként is nem szabad összerakni a szezont. Szász Emeséék a 2013/14-es évadot január második felében kezdték, és március elejéig, másfél hónap alatt öt egyéni és négy csapatversenyt vívtak le. Ezt követte egy több mint két hónapos pauza – egyetlen megközelíthetetlen, xuzsui GP-verseny beiktatásával, melyre a mieink nem is utaztak el. 

 

Így jutottunk el a riói Vk-állomásig, melyet – hogy tetézzük az ökörséget – egy hét múlva követ egy havannai GP, majd arra pontosan két héttel jöhet is az Európa-bajnokság… Na erre varrjunk gombot, avagy erre készüljünk fel szakmailag!
 
Ugyanakkor az azért vigasztalhatja Kovács Iván fegyvernemi vezetőedzőt, hogy más nemzeteknek éppen ilyen gondokkal kell megküzdenie… Hogy nekünk mennyire sikerült, arra nem feltétlenül ez az egyéni verseny ad választ, legalábbi reméljük. A riói Vk selejtezője ugyanis nem sikerült jól. Már a csoportmérkőzések is dadogtak, leszámítva Antal Edinát, aki négy győzelemmel és egy vereséggel közvetlenül a főtáblára jutott a természetesen kiemelt Szász Emese mellé. Aztán a folytatásban Tóth Hajni, Révész Julianna és Budai Dorina egyaránt kiesett, így ők a vasárnapi csapatversenyen vigasztalódhatnak. 
 
A két magyar pedig szombaton folytathatja a versenyt, további kellemetlen hír, hogy a sorsolás szeszélye folytán már a legjobb 32 között összekerülhetnek, azaz azt máris kijelenthetjük, hogy a nyolcaddöntőbe legjobb esetben egy magyar kerülhet…
 
Eredmények. Női párbajtőr Világkupa-verseny, Rio de Janeiro, 125 induló. A csoportmérkőzéseken: Szász Emese kiemelt, Antal Edina 4 győzelem/1 vereség, Budai Dorina 3/2, Révész Julianna 3/2, Tóth Hajnalka 1/4. 
A 96 közé jutásért: Tóth-Lellys (brazil) 15:8.
A 64 közé jutásért: Tóth-Song (koreai) 13:15, Révész-Pochkalova (ukrán) 11:12, Budai-Nelip (lengyel) 11:15.

Szombaton a 64 között: Szász-Ngom (francia), Antal-Kryvytska (ukrán). 

2014. május 17.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események