Nyolcadik lett a női párbajtőrcsapat Rióban

Szász Emese nagyszerű ezüstérme után a magyar női párbajtőrválogatottnak nem sikerült a bravúr: a Rio de Janeiró-i csapat Világkupán nyolcadik lett a Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka összeállítású válogatott.

Csak tippelni lehetett egész vasárnap késő estig arra, hogy mi történhetett a magyar női párbajtőr válogatottal Rióban, a szezon utolsó csapat Világkupa-versenyén. A viadal honlapja ugyanis egyáltalán nem működött, így semmiféle infó nem jutott haza Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző csapatának szerepléséről. Aztán este tíz után megjelent az eredményeket tartalmazó jegyzőkönyv, amely azért nem töltött el bennünket maradandó örömmel. Na nem elsősorban a késés, hanem a direkt kieséses tábla tartalma okán. 

 

A mieink a puszta számok alapján előbb nyertek egy könnyű nyolcaddöntőben Veneuela ellen, ezt azonban három sima vereség követte sorrendben az Egyesült Államok – ezért volt a legnagyobb kár a negyeddöntőben -, majd Korea és Oroszország ellen. Ez pedig azt jelentette, hogy a csapat a nyolcadik helyen zárt. 
 
Összességében a válogatott kifejezetten jó szezont zárt, és a világranglista negyedik helyéről várhatja az Európa- és a világbajnokságot. Amelyet azonban még megelőz egy egyéni GP-verseny egy hét múlva Havannában, ahol Szász Emese és Révész Julianna lép majd pástra. 
 
Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, 19 induló, Rio de Janeiro. Nyolcaddöntő: Magyarország-Venezuela 43:30.
Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 31:45.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 30:40.
A 7. helyért: Magyarország-Oroszország 21:30.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Kína, 3. Olaszország, …8. Magyarország (Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka). 

2014. május 18.

hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események