Nyolcadik lett a női párbajtőrcsapat Rióban

Szász Emese nagyszerű ezüstérme után a magyar női párbajtőrválogatottnak nem sikerült a bravúr: a Rio de Janeiró-i csapat Világkupán nyolcadik lett a Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka összeállítású válogatott.

Csak tippelni lehetett egész vasárnap késő estig arra, hogy mi történhetett a magyar női párbajtőr válogatottal Rióban, a szezon utolsó csapat Világkupa-versenyén. A viadal honlapja ugyanis egyáltalán nem működött, így semmiféle infó nem jutott haza Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző csapatának szerepléséről. Aztán este tíz után megjelent az eredményeket tartalmazó jegyzőkönyv, amely azért nem töltött el bennünket maradandó örömmel. Na nem elsősorban a késés, hanem a direkt kieséses tábla tartalma okán. 

 

A mieink a puszta számok alapján előbb nyertek egy könnyű nyolcaddöntőben Veneuela ellen, ezt azonban három sima vereség követte sorrendben az Egyesült Államok – ezért volt a legnagyobb kár a negyeddöntőben -, majd Korea és Oroszország ellen. Ez pedig azt jelentette, hogy a csapat a nyolcadik helyen zárt. 
 
Összességében a válogatott kifejezetten jó szezont zárt, és a világranglista negyedik helyéről várhatja az Európa- és a világbajnokságot. Amelyet azonban még megelőz egy egyéni GP-verseny egy hét múlva Havannában, ahol Szász Emese és Révész Julianna lép majd pástra. 
 
Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa-verseny, 19 induló, Rio de Janeiro. Nyolcaddöntő: Magyarország-Venezuela 43:30.
Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 31:45.
Az 5-8. helyért: Magyarország-Korea 30:40.
A 7. helyért: Magyarország-Oroszország 21:30.

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Kína, 3. Olaszország, …8. Magyarország (Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese, Tóth Hajnalka). 

2014. május 18.

hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Világbajnokaink a Szent István-teremben

Különleges helyszínen találkoztak különleges emberek. Az újjáépített, pompás Szent István-teremben köszöntötte Madaras Bence, a Várkapitányság vezérigazgatója kilenc, milánói világbajnokunkat.

Leviszgáztak új nemzetközi bíróink

Rómában rendezte a nemzetközi szövetség az idei bíróvizsgáját. Tőrben Mesteri Viktória és Nehéz Denisz, kardban Kozmanovics Gábor és Puy Sebestyén jól teljesített, gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM