Nyolcvan éves Gyuricza József

Egyetlen élő férfi tőr egyéni világbajnokunk nyolcvanadik születésnapját ünnepelte. A magyar vívótársadalom nevében kívánunk neki jó egészséget és boldog születésnapot!

Férfi tőr egyéni és csapat világbajnoki aranyérem, összesen tíz világbajnoki érem. Ha manapság e mondatot olvassuk, akkor sok minden jut eszünkbe, csak nem az, hogy magyar vívóról szól az ehhez kapcsolódó írás. Pedig igen.

 

gyuricza[1]
 
Gyuricza József nyerte 1955-ben, Rómában a magyar vívás első férfi tőr egyéni világbajnoki aranyérmét, és tagja, helyesebben vezéregyénisége volt az egyetlen magyar világbajnok férfi tőrcsapatnak Párizsban.
 
Róma és Párizs, Olaszország és Franciaország, a tőrvívás két őshazája. Ott adatott meg Gyuricza Józsefnek világbajnokságon a dobogó tetejére állni! Később vívómesterként dolgozott, tanítványa volt többek között a hozzá hasonlóan csapatban olimpiai bronzérmes tőröző, Szelei István. Az utóbbi években betegsége miatt ritkán láthatjuk őt vívóversenyeken.
Kívánunk neki jó egészséget és boldog születésnapot!
 

2014. január 18.

 

hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események