Olaszországon át Kazany felé

Két hét múlva kezdődik a világbajnokság! Természetes hát, hogy Debrecentől, Tapolcán át Tatáig valamennyi fegyvernem edzőtáborban töltötte-tölti az elmúlt és a következő napokat. Legkülönlegesebb dolga a tőrözőknek volt: tucatnyi magyar vívó és mestere készült közösen a fegyvernem kalsszikusaival, az olaszokkal – Róma mellett, ideális körülmények között.

 

.Július 15-től 23-ig rendezik Kazanyban a világbajnokságot, ennek megfelelően mindenki gőzerővel készül az év legjelentősebb vívóeseményére. A múlt hetet példának okáért a párbajtőrözők Tatán, a női kardozók Debrecenben, a férfi kardozók Tapolcán töltötték. A tőrözők pedig Olaszországban. 

 
Csendélet edzés után – a magyar férfi és női tőrválogatott Olaszországban.
 
Bizony, ott ahol a fegyvernem legnagyobbjai készültek. Az olasz-magyar együttműködési megállapodásnak köszönhetően tucatnyi férfi és női tőröző, valamint hat magyar mester élvezte a különleges körülményeket, na meg a világklasszis edzőtársakat. Ahogy Kreiss Gábor női tőr fegyvernemi vezetőedző – neki köszönhetjük a képeket is – fogalmazott: amerre csak nézett, olimpiai bajnokot látott, elvégre tőrben az elmúlt évtizedben döbbenetes az olasz dominancia. 
 
 Csak lelkesen! A vívóterem mellett az atlétikai pálya is elengedhetetl kellék volt a felkészülésen.
 
Tavaly a budapesti vb-n mindkét fegyvernem csapatversenyét az itáliaiak nyerték, és Di Franciscáék, illetve Baldiniék Kazanyban is esélyesek az aranyra. Nos, ilyen társakkal készülhettek Knapek Edináék, illetve Szabados Gáborék, és ha ez csodákra nem is lehet elég, de minden bizonnyal sokat segíthet abban, hogy Oroszországban a magyaroknak is jusson valami a fegyvernem sikereiből. 
 
 Tablókép olimpiai és világbajnokokkal. Nem mi vagyunk többségben, de ez még változhat…
 
A körülmények „természetesen” olyanok voltak, amelyeket olasz olimpiai bajnokok érdemelnek: ideálisak. Csöndes, bájos kistelepülés nem messze Rómától, vívóterem, konditerem, uszoda, atlétikai pálya, remek szállás és ellátás. 
 
 
A héten tovább komolyodik a helyzet: öt fegyvernem Tatán végzi az utolsó simításokat, a női tőrözők Pesten készülnek. Július 15-én pedig a férfi és női kardozók selejtezőjével kezdődik a világbajnokság! 
 

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események