Pásztor Flóra hatodik az ifjúsági olimpián

Hatodik helyen végzett kadet világbajnoki bronzérmesünk, Pászor Flóra a nanjingi ifjúsági olimpián, miután a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes amerikai Massialastól.

A rendkívül látványos szombati megnyitó ünnepséget követően a vívók már másnap, vasárnap pástra léptek. A női tőrözők és a férfi kardozók versenyszámával debütált a sportág, és a magyar színeket Pásztor Flóra, a Törekvés 16 esztendős tehetsége, kadet világbajnoki bronzérmesünk képviselte. 

 

A versenyen 14-en indulhattak a rendkívül szigorú kvalifikációs feltételek miatt, Flóra plovdivi vb-bronzérmével harcolta ki a részvételt. A selejtezőcsoport kifejezetten jól sikerült, hat mérkőzéséből ötször győzött a magyar, és ezzel 3-as sorszámot nyert el. A nyolcaddöntő bolíviai riválisával szemben nem jelenthetett és nem is jelentett problémát, a negyeddöntőben viszont az az amerikai Massialas volt az ellenfél, akitől a vb elődöntőjében drámai körülmények között szenvedett vereséget. Nos, az eredmény alapján dráma ezúttal nem volt, de vereség igen. Az esemény hivatalos honlapja szerint az első három percben eldőlt az asszó, 15:9-re győzött Massialas.
 
Ez azt jelentette, hogy Pásztor Flóra, Beliczay Sándor tanítványa a hatodik helyen végzett az ifjúsági olimpián. A 16 éves hölgy remek szezont zárt, csapatban kadet Eb-ezüst, egyéniben kadet vb-bronz a mérlege, most pedig egy ifjúsági olimpiai hatodik hely. Flórának minden esetre sok ideje nem lesz a pihenésre, mivel nem egészen négy hét múlva már Győrben lesz jelenése, a következő szezon első, hazai európai kadet körversenyén…
 
Hétfőn a párbajtőrözők lépnek pástra Nanjingban, a magyar színeket Nagy Kinga, illetve Esztergályos Patrik képviseli. 
 
Eredmények. Női tőr egyéni ifjúsági olimpia, 14 induló. A csoportmérkőzéseken: Pásztor Flóra 5 győzelem/1 vereség.
Nyolcaddöntő: Pásztor-Clavijo (bolíviai) 15:5.
Negyeddöntő: Pásztor-Massialas (amerikai) 9:15.
Végeredmény: 1. Massialas (amerikai), 2. Mijavaki (japán), 3. Huang (kínai), …6. Pásztor Flóra. 

Férfi kard egyéni, végeredmény: 1. Iljin (orosz), 2. Kim (koreai), 3. Jan (kínai).  

2014. augusztus 17.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események