Senki sem volt selejtes!

Valamennyi rajthoz álló magyar vívó bejutott a 64-es főtáblára a varsói férfi kard Grand Prix-n! Ez szám szerint hatot jelent, a kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellé Szatmári András, Decsi Tamás, Iliász Nikolász és Gémesi Bence csatlakozott. Folytatás vasárnap reggel, hajrá magyarok!

Ilyen is rég fordult elő, magyar szempontból százszázalékos mérleggel zárult a varsói férfi kard Grand Prix selejtezőnapja. Pedig nagyon erős mezőny gyűlt össze, jellemző, hogy a világranglistán 18. helyen álló Szatmári András nem is tudott bekerülni a kiemeltek közé, így “csak” olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron és Gémesi Csanád jutott mérkőzés nélkül a legjobb 64 közé. 

 

Igaz, Szatmárinak sem kellett túlzottan sokat küzdenie ugyanezért, tust is alig kapott a csoportmeccseken, elsőként csatlakozott a kiemeltekhez. Decsi Tamás sem vívott direkt kieséses asszót ezen a napon – ő is a csoportkör után egyből a 64 közé került. Egy további csörte várt még Gémesi Bencére és Iliász Nikolászra, előbbi könnyen, utóbbi nagy csata árán vette az akadályt. A lényeg azonban az, hogy végül ez minden pástra lépő magyarnak sikerült, így hatan folytathatják vasárnap a versenyt!
 
Eredmények. Férfi kard Grand Prix, Varsó, 135 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron kiemelt, Gmesi Csanád kiemelt, Szatmári András 6 győzelem/0 vereség (továbbjutott), Decsi Tamás 5/1 (továbbjutott), Gémesi Bence 4/6, Iliász Nikolász 3/6.
A 64 közé jutásért: Gémesi B.-Chung (koreai) 15:10, Iliász-Pryiemka (fehérorosz) 15:14.

Vasárnap a 64 között: Szatmári-Koch (német), Gémesi Cs.-Schrödter (német), Szilágyi-De Vos (belga), Iliász-Homer (amerikai), Decsi-Proszkura (orosz), Gémesi B.-Anstett (francia). 

2014. május 17.

hírek

Kollár Anna és Zsögön Andor a kadet tőrbajnok

A törekvéses Kollár Anna és a budakalászi Zsögön Andor nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk!

Aranyérmes a kadet férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert az eislingeni kadet férfi kard európai körversenyen a Berkeszi Dániel, Csaba Botond, Monori Mátyás, Szalai Zalán összeállítású magyar csapat. Gratulálunk!

Taivainen Bence és Horváth Lotti a kadet bajnok

A honvédos Taivainen Bence, illetve a ferencvárosi Horváth Lotti nyerte a kadet párbajtőr országos bajnokságot, gratulálunk!

Szekeres Pál elnökségi tag az új fogyatékossport szervezetben

Új szervezet képviseli a jövőben a mozgássérült sportolók érdekeit. A World Abiltysport (WAS) elnökségében helyet kapott Szekeres Pál.

Mohamed Aida nyolcaddöntős

Mohamed Aida szerepelt legjobban női tőrözőink közül az újvidéki Világkupa-versenyen. 48 esztendős vívónk a nyolcaddöntőig jutott.

Élő eredmények

Közelgő események