Tizennégy karátos arany a javából!

A magyar vívóküldöttség harmadik plovdivi világbajnoki aranyérmét a fantasztikus győzelmet arató férfi párbajtőrcsapat hozta – elképesztő fölénnyel. A fiúk szenzációsan vívtak, és a nyilatkozatok sem dadogtak…

 Kétség sem férhet hozzá: a húszéveseké a világ! Hamar Balázs, Berta Dani, Cho Taeun Sándor és Bányai Zsombor.

 

Az Európa-bajnokság után a világbajnokságon is elképesztő fölénnyel lett aranyérmes a magyar junior férfi párbajtőr-válogatott. A szenzációs négyes ebben az esztendőben ezzel mindent vitt, a juniorjainkat senki sem győzte le a szezonban! Ez pedig egyben azt jelentette, hogy egy éven belül kadet, junior és felnőtt világbajnoki aranyérmet nyert a férfi párbajtőr szakág! 
 
csapatdobogon(1)[1]
 Kicsi rakás nagyot kíván. A gyerekjáték modernkori változata, nehézség benne, hogy csak világbajnoki aranyérmet jelentő tus után adható elő.
 
Na, ezt tényleg nem lehet felülmúlni, tényleg döbbenetes! Mindannyian gratulálunk, és olvassuk a győztesek nyilatkozatait, no meg lássuk Kreiss Gábor fotóit!
 
banyaihalla[1]
 Bányai Zsombor és mestere, Halla Péter. 
 
Bányai Zsombor: “Nagyon korán kellett kelni… És ez meg is látszott a kezdésemen, de aztán szerencsére sikerült bemelegednem. A tavalyi és az idei Európa-bajnoki aranyérem után kipipálhatom a világbajnoki aranyat is, úgyhogy nagyon boldog vagyok. A felnőtt érmek és az olimpiai arany az még hiányzik, majd igyekszem pótolni! Sok mindenkinek szeretnék megköszönni sok mindent. A szponzorok közül a Pbt-nek és a MOL-nak. Halla Péter mesteremnek és a fegyvermesteremnek. Valamint a szüleimnek, Helgának, és mindenkinek, aki szurkolt nekem.”
 
bertadankacsapat[1]
 Berta Dani és mestere, Danka Sándor.
 
Berta Dániel: “Hát… Amilyen gyengére sikeredett a kezdés, olyan jó lett számomra a befejezés. Az elején valahogy nem éreztem a ritmust, de a döntőre sikerült összeszednem magam. Köszönhetően többek között Pálvölgyi Ágnes sportpszichológusnak, akivel napközben is beszéltem telefonon. Remek csapatunk van, és a Pbt. meg valamennyi mester mellett hadd köszönjem meg Bokrétás Csaba bácsinak is a speciális edzéstervét, ami a jelek szerint abszolút sikeres volt!”
 
chobanyaiorül[1]
 Ez pedig a lovacskázás feltett karokkal nehezített változata. Természetesen szintén csak világbajnokoknak. Cho Taeun Sándor és Bányai Zsombor kettőse.
 
Cho Taeun Sándor: “Kicsit talán döcögősen indult a nap, ám a döntő annál jobban sikerült! Nagyon örülök, hogy együtt élhettük át ezt a nagy sikert! A magam részéről mesteremnek, Budai Istvánnak szeretném megköszönni a sok munkát és segítséget!”
 
hamarvege(2)[1]
 Hamar munka mindig jó – az új közmondást Hamar Balázs szabadalmaztatta. Jaj, az összes többi ország befejező emberének. Ezúttal a háttérben a spanyol egyéni Eb-ezüstérmes Pereira szomorkodik.
 
Hamar Balázs: “Egész más volt ez a verseny, mint az Európa-bajnokság. Elvégre egyetlen európai csapattal találkoztunk, a döntőben a spanyollal. Aztán az lett a legkönnyebb meccsünk… Sokkal nagyobb volt addig a harc, egész más volt a stílus. Kipihenten érkeztem a világbajnokságra, már az Eb-n is megszoktam a befejező ember szerepét, amit nagyon megszerettem! Mindenkinek szeretném megköszönni, aki szurkolt nekünk, akár a helyszínen, akár az interneten keresztül. Mesteremnek, Andrásfi Tibornak és a Pbt.-nek is mindent köszönök, és természetesen a legnagyobb köszönet Édesapámnak, a családomnak, a barátnőmnek.”
 
csapatplusztibi[1]

Andrásfi Tibor mester és válogatott edző kezében egy raklapnyi atanyéremmel. Vidám rakomány!

Andrásfi Tibor, válogatott edző: “Nehezen találom a szavakat, annyira boldog vagyok! Le a kalappal a fiúk előtt, fantasztikusat nyújtottak. Eleinte voltak kisebb nagyobb hullámvölgyek, de azért nagyszerű ez a csapat, mert mindig volt, aki kisegítse a másikat. Aztán a döntőben egyenesen elképesztő volt a srácok teljesítménye, lehengerlően vívtak, eddig is remekeltek már, de ilyen extrát még sosem láttam tőlük. Ez úton is gratulálok mindannyiuknak! És természetesen köszönöm a közös munkát Udvarhelyi Gábornak, Eitner Kingának, valamint gratulálok a mestereknek, Halla Péternek, Danka Sándornak és Budai Istvánnak, Németh Kálmán gyúrónak és a csapatvezetésnek!” 

2014. április 11.

hírek

Tőrbravúrokra várva

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a tőrözőkkel fejezzük be beharangozónkat.

Távoli, de nagyon fontos párbajtőr hétvége következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a párbajtőrözőkkel folytatjuk beharangozónkat.

Imre Géza – apaszerepben a sportkonferencián

A négyszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, elnökségi tagunk, Imre Géza ezúttal szülői szerepéről nyilatkozott párjával, Kökény Beatrixszal az utanpotlassport.hu konferenciáján.

Veterán országos bajnokokat avattunk

A hét végén az UTE vívótermében rendezték a veterán országos bajnokságot. 161 vívó indult az egyéni versenyeken, míg vasárnap 27 csapat lépett pástra a három fegyvernemben.

Ünnepek előtti “vívónagyhét” következik

Az esztendő utolsó egyéni, illetve csapat olimpiai kvalifikációs Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeit rendezik világszerte, hat fegyvernemben. Időrendben haladunk, a kardozókkal kezdjük beharangozónkat.

Élő eredmények

Közelgő események